Tunnettavuus houkuttelee osaajia

18.1.2018

​TVO-konsernille on tärkeää tehdä ydinvoima-alaa tunnetuksi tulevaisuuden osaajille. alkuvuodesta 2018 TVO-konserni ja Posiva Oy esittäytyvät muun muassa monien yliopistojen ainejärjestöjen järjestämissä rekrytointitilaisuuksissa.
TVO-konsernin vierailutoimen päällikkö Mika Tanhuanpää on kiertänyt rekrytapahtumia jo usean vuoden ajan. Hän näkee tapahtumat hyödyllisinä tilaisuuksina jalkautua nuorten keskuuteen.

- Rekrytointikiertueet korkeakoulujen verkottumistilaisuuksiin ovat tarpeellisia, jotta saamme korkeakouluissa opiskelevat kiinnostumaan uramahdollisuuksistamme, Tanhuanpää kertoo.

- Viimeisin kiertueemme käynnistyi jo marraskuussa Vaasan yliopistossa järjestetyssä Energy Day -tapahtumassa, jossa yritykset ja Vaasan korkeakouluopiskelijat kohtasivat.

Kesätyöpaikat kiinnostavat


TVO-konsernissa on tarjolla monenlaisia työtehtäviä. Keskeinen koulutustausta ydinvoimalaitoksen teknisiin tehtäviin on insinööri (amk) tai diplomi-insinööri, joille projektiluonteinen työ on tuttua.

- Ainoastaan Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa koulutetaan ydinvoimatekniikkaa, joten TVO:n omalla koulutuksella on tärkeä rooli. Korkeakoulututkinto on tae siitä, että henkilöllä on perusvalmiudet suoriutua tavoitteellisista toimeksiannoista, Tanhuanpää huomauttaa.

Tammi–helmikuussa järjestettävissä rekrytointitapahtumissa esille nousevat myös kesäharjoittelupaikat, joita on tarjolla Olkiluodossa noin sata. Kesätyöpaikat kiinnostavat. Tästä kertoo se, että viime vuonna niitä haki lähes tuhat opiskelijaa.

- Monet ovat työllistyneet TVO:n palvelukseen aluksi kesätyöntekijöinä ja tehtyään sen jälkeen opintoihinsa liittyvän lopputyön yhtiölle, Tanhuanpää kertoo.

Tanhuanpaa_Mika_web.jpgVierailutoiminnan päällikkö Mika Tanhuanpää

Tanhuanpään mukaan tällä hetkellä rekrytointitapahtumissa kerrotaan erityisesti Olkiluoto 3 -ydinvoimalaitosyksiköstä sekä Olkiluoto 1 ja 2 -laitosyksiköiden modernisoinnista. Opiskelijoiden kanssa käytävien keskustelujen aiheena on myös Posivan työ käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituksen eteen.

- Itse painotan nuorille, että tutkinto ei kerro tulevien työtehtävien sisällöstä, mutta se on välttämätöntä työllistymistä ajatellen. Alasta riippumatta tänä päivänä korostuvat sosiaaliset taidot työhaastattelusta lähtien, Tanhuanpää huomauttaa.
IG-rekrykiertue_16012018.jpg