Usein kysyttyjä kysymyksiä kesätyöstä ja työharjoittelusta

Haluatko lisätietoja TVO-konsernin tarjoamista kesätyöpaikoista ja harjoitteluista? Tästä löydät vastauksia sinua askarruttaviin kysymyksiin.

Olisin kiinnostunut hakemaan teille kesätöihin. Opintoihini kuuluu pakollinen harjoittelu, voinko suorittaa sen kesätyön aikana?

Lopputyö- ja työharjoittelujaksot katsotaan aina tehtäväkohtaisesti. Kysy lisää TVO-konsernin henkilöstöpalveluista henkilostopalvelut(at)tvo.fi tai kesätyöpaikan lisätietojen antajilta.

Milloin kesätyöt ja harjoittelut alkavat? Minkä pituisia työsuhteet ovat?

Kesätyöjaksot kestävät noin kolme kuukautta, ja ne alkavat tehtävästä riippuen huhti- kesäkuun aikana. Työharjoittelujaksot voi alkaa ympäri vuoden erikseen sovittuina ajankohtina.

Milloin kesätyö- ja harjoittelupaikkaa voi hakea?

Kesätyöhaku järjestetään alkuvuodesta; hakuaika ajoittuu tammi- helmikuulle. Hakuaika ilmoitetaan aina muun muassa konsernin internetsivuilla ja sosiaalisen median kanavissa. Lopputyö- ja työharjoittelupaikkaa voi hakea vuoden ympäri avoimella hakemuksella, jonka voit täyttää Avoimet työpaikat-sivulla.

Kesätyöhaussa on tarjolla monta kiinnostavaa tehtävää, jotka vastaavat koulutustani. Voinko hakea useampaa paikkaa samassa haussa?

Voit hakea niin moneen kesätyöpaikkaan kuin haluat. Ensimmäisen hakemuksen tiedot on helppo kopioida toiseen hakemukseen, mikä nopeuttaa hakemusten tekemistä. Huomaathan, että mahdolliset liitteet pitää kuitenkin liittää jokaiseen hakemukseen erikseen.

Kuinka pitkällä opintoni pitävät olla, jotta voin hakea kesätyö- tai harjoittelupaikkaa?

Olet hakukelpoinen, kun olet opiskelija eli opintopisteiden tai opiskeluvuosien määrällä ei ole merkitystä. Kesätyöpaikkailmoituksissa määritellään erikseen mahdolliset vaatimukset työkokemukselle ja opintojen kestolle.

Sisarukseni on 15-vuotias ja etsii kesätöitä. Voiko hän myös hakea TVO-konsernin kesätyöpaikkoja?

Alaikäraja TVO-konsernin kesätöihin on 16 vuotta. Ensisijaisesti valitsemme kesätöihin eri alojen korkeakoulu- tai toisen asteen opiskelijoita.

Opiskelen yliopistossa lakia ja rahoitusta. Onko TVO-konsernissa tarjolla myös muiden kuin teknisten alojen kesätyö- ja harjoittelupaikkoja?

Teknisten alojen lisäksi konserni tarjoaa kesätyö- ja harjoittelupaikkoja muidenkin alojen opiskelijoille: konsernissa työskentelee eri alojen ammattilaisia yli 200 eri tehtävänimikkeellä. Meillä työskentelee muun muassa kasvatustieteiden, viestinnän, ympäristöalan, IT:n, HR:n, hankinnan ja lakiasioiden ammattilaisia. Lisäksi konsernin assistenttipalvelut tarjoavat useita mielenkiintoisia tehtäviä.

Olkiluodossa toimii muitakin kiinnostavia työnantajia, miten voin hakea tällaisia kesätyöpaikkoja?

Voit hakea Olkiluodossa toimivien muiden yritysten kesätyöpaikkoja olemalla yhteydessä ko. yritysten yhteyshenkilöihin.