​Vuosihuollot Olkiluodossa etenevät suunnitellusti tavoitteeseen

4.6.2013

​ Olkiluoto 2:n huoltoseisokki on edennyt jo puoliväliin. Laitosyksikkö irrotettiin valtakunnan kantaverkosta sunnuntaina 26.5. ja tahdistetaan suunnitelman mukaan takaisin verkkoon 13.6. Vuosihuoltojen sloganina on tällä kerralla Suunnitellusti tavoitteeseen.

Olkiluoto 2:n huoltoseisokin määräävä ns. kriittisen linjan työ on pienjännitekojeistojen vaihto yhdessä reaktoritöiden kanssa. Laitoksen kahteen osajärjestelmään vaihdetaan modernit pienjännitekojeistot ja muuntajat, jotka täyttävät nykyaikaiset määräykset, standardit ja tulevien laitosmuutosten tarpeet. Kojeistojen uusinta on osa laitosyksiköiden suunnitelmallista pitkän aikavälin kehittämistä.

Muita merkittäviä töitä ovat generaattorin staattorin korjaus, polttoaineenvaihdot, suojarakennuksen tiiveyskoe ja kahden päämerivesipumpun vaihto.

OL2:n huoltoseisokissa on mukana TVO:n oman väen lisäksi enimmillään noin 800 ulkopuolista työntekijää. Suunnitelman mukaan tehtäviä töitä on noin 1 300 kappaletta, ja niihin sisältyy noin 3 700 eri työvaihetta.

Olkiluoto 1:llä oli tänä vuonna vuorossa lyhyt polttoaineenvaihtoseisokki. Se alkoi 12.5. ja kesti vajaat kahdeksan vuorokautta. OL1:n seisokissa tehtiin polttoaineenvaihdon lisäksi kahden päämerivesipumpun vaihto sekä vuosittaiset huollot, testaukset ja vikakorjaukset.

40 vuotta teknistä elinikää jäljellä

Ydinvoimalaitokset ovat peruskuormalaitoksia, joiden häiriötön toiminta on erittäin tärkeätä. Vuosihuoltojen aikana varmistetaan seuraavan käyttöjakson häiriöttömyys pitäen tavoitteena sitä, että Olkiluodon laitosyksiköillä on jatkuvasti 40 vuotta teknistä käyttöikää edessäpäin.

Lisätietoja: Tuotantojohtaja Mikko Kosonen, puh. 02 8381 2100.