TVO:n varsinainen yhtiökokous pidettiin 22.3.2013

25.3.2013

Yhtiökokous mm. vahvisti TVO:n tilinpäätöksen vuodelta 2012, myönsi vastuuvapauden hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle sekä valitsi yhtiön hallituksen jäsenet. ​

OL3-laitosyksikön rakentaminen edistyy monella rintamalla. Tällä hetkellä rakennustyöt ovat pääosin valmiit, ja julkisivujen pellitystyöt jatkuvat. Reaktorilaitoksen primääripiirin putkistot on hitsattu, ja reaktoripaineastian kannen varustelutyöt ovat meneillään. Polttoaineensiirtolaitteiden asennustyöt ovat loppusuoralla, ja siirtolaitteiden testaus polttoainerakennuksessa on käynnissä.

Polttoaine- ja reaktorialtaiden tiiveyskokeet, polttoainealtaissa olevien polttoainetelineiden kuivatestit ja henkilösulkujen tiiveyskokeet on tehty. Lisäksi suojarakennuksen eristysventtiileiden tiiveyskokeet on aloitettu. Muiden komponenttien asennustyöt ja putkistojen hitsaukset sekä painekokeet jatkuvat.

Reaktorilaitoksen sähkönjakelun käyttöönotto on aloitettu. Turbiinilaitoksella prosessi- ja sähköjärjestelmien käyttöönottokokeet jatkuvat. Myös varavoimadiesel ja päälauhdepumput on koeajettu.

Hyvät työturvallisuusnäkymät

OL3-työmaalla on ollut nyt kuukauden verran käytössä veronumerollinen kulkulupa. Vaikkakin veronumeron hankkiminen ja rekisteröiminen osoittautui jonkin verran haastavaksi työvoiman suuren määrän vuoksi, onnistui OL3-työmaa veronumeron käyttöönotossa hyvin.

Työmaan työturvallisuuskehitys on ollut suotuisaa ja se on jatkanut positiivista trendiä, eikä vakavia vahinkoja työmaalla ole ollut. Parhaillaan on menossa pisin tapaturmaton jakso työmaan historian aikana. Tämä on erittäin positiivinen asia.

Parhaillaan työmaalla siirrytään osittain uudenlaisiin työtehtäviin, kun ensimmäisiä käyttöönottoon liittyviä kokeita tehdään. Tämä tuo esiin uudentyyppisiä riskejä esimerkiksi järjestelmien sähköistysten vuoksi. Tulevaisuudessa turvallisuuden varmistaminen siirtyy yhä enemmän rakentamisen turvallisuudesta prosessiturvallisuuteen. Turvallisuuden varmistaminen on jatkuvaa työtä ja tavoitteena on tässäkin asiassa jatkuva parantaminen ja esimerkillinen toiminta.