Olkiluodon vuosihuollot valmistuivat

12.6.2019

​ Vuoden 2019 vuosihuollot valmistuivat tiistaina 11. kesäkuuta klo 22.46, kun Olkiluoto 1 -laitosyksikkö (OL1) liitettiin jälleen sähköntuotantoon. OL1:llä oli tänä vuonna vuorossa polttoaineenvaihtoseisokki ja Olkiluoto 2 -laitosyksiköllä (OL2) tehtiin mittavammat huoltotyöt. Vuosihuollot kestivät yhteensä noin kuusi viikkoa.

OL2-laitosyksikön vuosihuollon aloitusta aikaistettiin neljällä vuorokaudella vioittuneiden polttoaine-elementtien vuoksi. Huoltoseisokin keskeisimmät työt polttoaineenvaihdon lisäksi olivat muun muassa primääripiirin painekoe, reaktoriveden puhdistusjärjestelmän lämmönvaihtimen uusinta sekä 400 kV:n kytkinlaitoksen uusinta. Vioittuneet polttoaine-elementit poistettiin reaktorista ja vaihdettiin uusiin.

O
OL2_vuosihuoltokuva_web2.jpgL1:n vuosihuollossa vaihdettiin polttoainetta ja tehtiin vuosittain toistuvia huoltotöitä. Polttoaineenvaihtoseisokki alkoi kesäkuun 1. päivänä ja päättyi 11. kesäkuuta.

Vuosihuoltojen vaatimissa töissä oli mukana TVO:n oman väen lisäksi useita satoja yhteistyökumppaneiden ammattilaisia.

- Vuosihuollot sujuivat hyvin. Uutena työnä tehty primääripiirin painekoe OL2-laitosyksiköllä onnistui loistavasti. Myös viranomainen oli tyytyväinen kokeen lopputulokseen, OL1 ja OL2 -laitosyksiköiden laitospäällikkö Nina Paaso kertoo.

Olkiluodon ydinvoimalaitosta on modernisoitu vuosien saatossa laajoilla modernisointihankkeilla vuosittain vuorottelevien polttoaineenvaihto- ja huoltoseisokkien aikana. Jokaiselle laitteelle ja komponentille määritettyä huolto- ja vaihtoaikataulua noudatetaan vuosihuollon aikana tarkasti. Hyvällä ennakkosuunnittelulla varmistetaan laitosyksiköiden turvallinen sähköntuotanto ja hyvä käytettävyys.


Lisätietoja:
OL1 ja OL2 -laitosyksiköiden laitospäällikkö Nina Paaso, puh. 02 8381 2700