TVO jätti Olkiluodon voimalaitoksen turvallisuusselvityksen Säteilyturvakeskukselle

31.10.2011

Teollisuuden Voima Oyj on tänään jättänyt Säteilyturvakeskukselle loppuraportin koskien EU:ssa tehtäviä ydinvoimalaitosten turvallisuusselvityksiä eli niin sanottuja stressitestejä. Japanissa Fukushima Dai-ichin ydinvoimalaitoksella 11.3.2011 sattuneen onnettomuuden jälkeen Eurooppa-neuvosto päätti 25.3.2011 toteuttaa koko Euroopan laajuisen ydinvoimalaitosten turvallisuusselvityksen.

TVO ei ole selvityksen yhteydessä tunnistanut sellaisia Olkiluodon laitospaikalle ominaisia uhkia, jotka aiheuttaisivat välittömiä muutostarpeita laitosyksiköille. Tästä huolimatta selvitysprosessista on ollut hyötyä TVO:lle, ja muun muassa sähkön saannin sekä merivesijäähdytyksen estymiseen varautumista tullaan entisestään parantamaan Olkiluodon voimalaitosalueella tulevaisuudessa.
Raportin jättämistä koskeva ajankohtaisuutinen on luettavissa TVO:n verkkosivuilta osoitteesta [intlink|ajankohtaista|www.tvo.fi/Ajankohtaiset uutiset]. Sivuilla on julkaistu myös englanninkielinen tiivistelmä Säteilyturvakeskukselle toimitetusta loppuraportista.

Lisätietoja:
Ydinturvallisuusjohtaja Esa Mannola, p. 02 8381 3100
Jaospäällikkö Pekka Viitanen, 02 8381 3230.