Olkiluodon vuosihuollot päättyneet

4.6.2004

TVO:n Olkiluodon ydinvoimalaitoksen vuosihuollot saatiin päätökseen maanantai-iltana, jolloin Olkiluoto 2 tahdistettiin valtakunnan verkkoon. Laitosyksiköt ovat tehtyjen tarkastusten perusteella hyvässä kunnossa tulevaa käyttöjaksoa varten.

Olkiluoto 2:lla oli tänä vuonna lyhyt polttoaineenvaihtoseisokki, jossa tehtiin poltto­aineen vaihdon lisäksi vain vikakorjaukset ja vuosittaiset määräaikaiskokeet sekä ennakkohuollot. Kakkosyksikön huoltoseisokki kesti hieman runsaat kahdeksan vuorokautta.

Olkiluoto 1:n toukokuun 30. päivänä päättynyt vuosihuolto oli voimalaitoksen histo­rian suurin sekä henkilö- että työmäärältään. Siinä tehtiin määräaikaistarkastusten, ennakkohuoltojen ja vikakorjausten lisäksi merkittäviä perusparannus- ja moderni­sointitöitä. Prosessin hyötysuhteen paranemisen ansiosta laitosyksikön sähköteho nousi noin 20 MW. Kakkosyksiköllä vastaavat muutokset tehtiin viime vuonna.

Tämänkertaisten vuosihuoltojen yhteispituus oli hieman yli 30 vuorokautta ja niiden kokonaiskustannus oli noin 50 miljoonaa euroa.

Olkiluodon laitosyksiköitä perusparannetaan myös tavanomaisissa huoltoseisokeissa siten, että ne ovat jatkuvasti uuden veroisia. Seuraavat laajemmat muutostyöt tehdään ensi vuosikymmenellä, jolloin on vuorossa reaktoriautomaation uusiminen.

Lisätiedot:

Käyttöosaston johtaja Reijo Sundell, puh. (02) 8381 2100 tai 0500 595 275.