× Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää täältä
Etusivu  /  Ajankohtaista /  Olkiluodon vuosihuollot loppusuoralla

Olkiluodon vuosihuollot loppusuoralla

21.5.2008

Olkiluodon ydinvoimalaitoksen tämänkertaiset vuosihuollot alkavat olla loppusuoralla. OL2:lla oli tänä vuonna polttoaineenvaihtoseisokki, joka saatiin päätökseen 12. toukokuuta. OL1:llä on menossa huoltoseisokki, jonka suunniteltu kesto on runsaat 15 vuorokautta.

Kakkosyksikön perinteinen polttoaineenvaihtoseisokki kesti vajaat kahdeksan vuorokautta. Suurimmat työt polttoaineenvaihdon lisäksi olivat määräaikaishuollot, vuosittaiset koestukset ja korjaukset sekä turpiinilaitoksen pesu. Tarkastukset osoittivat laitosyksikön olevan hyvässä kunnossa uutta käyttöjaksoa varten.

Ykkösyksiköllä on tänä vuonna huoltoseisokki, joka alkoi 13. toukokuuta ja jonka suunniteltu pituus on runsaat 15 vuorokautta. Merkittävimpiä töitä polttoaineen vaihdon ja normaalien korjausten sekä ennakkohuoltotarkastusten lisäksi ovat sammutetun reaktorin jäähdytysjärjestelmän venttiilin vaihto, reaktorin suojarakennuksen tiiveyskoe, kahden matalapaineturpiinin avaus ja tarkastus sekä putkiston vaihdot turpiinilaitoksen väliottohöyryjärjestelmässä.

Tämänkertaisten vuosihuoltojen kokonaiskustannus on noin 30 miljoonaa euroa. Ulkopuolisen työvoiman määrä on enimmillään noin 900 henkilöä.

Nyt, kun Olkiluodon majoitustilat ovat OL3-projektin käytössä, on vuosihuoltoväen majoitusta varten varattu tiloja Eurajoen, Rauman ja Porin majoitusliikkeistä kaikkiaan noin 330 henkilölle. Olkiluodon majoitustiloissa asuu vuosihuoltoväkeä nyt vain 25 henkilöä.

Olkiluodon voimalaitoksen vuosihuollot on jaettu kahteen tyyppiin; polttoaineen-vaihtoseisokkiin ja huoltoseisokkiin. Ensin mainitussa tehdään polttoaineenvaihdon lisäksi pienehköjä korjaus- ja parannustöitä ja ne huollot, tarkastukset ja kokeet, jotka on suoritettava joka vuosi. Muutostöistä toteutetaan vain laitosyksikön turvallisuuden, käyttövarmuuden tai tulevien huoltojen kannalta välttämättömät työt. Seisokin kesto on noin yksi viikko. Huoltoseisokissa tehdään edellä mainittujen lisäksi enemmän aikaa vaativat huollot ja muutostyöt sekä modernisoinnit. Huoltoseisokit kestävät yleensä 2-3 viikkoa.


Lisätiedot:
Tuotantojohtaja Mikko Kosonen, puh. (02) 8381 2100
Toimistopäällikkö Mauri Hakola, puh. (02) 8381 2900.