× Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää täältä
Etusivu  /  Ajankohtaista /  Olkiluodon vuosihuollot päättyneet

Olkiluodon vuosihuollot päättyneet

4.6.2008

Olkiluodon ydinvoimalaitoksen vuosihuollot saatiin päätökseen tiistaina 3.6. aamuyöllä, jolloin Olkiluoto 1 tahdistettiin kantaverkkoon.


Ykkösyksiköllä oli tänä vuonna huoltoseisokki, jonka kesto oli noin 20 vuorokautta ja 10 tuntia. Merkittävimpiä töitä polttoaineen vaihdon ja normaalien korjausten sekä ennakkohuoltotarkastusten lisäksi olivat sammutetun reaktorin jäähdytysjärjestelmän venttiilin vaihto, reaktorin suojarakennuksen tiiveyskoe, kahden matalapaineturpiinin avaus ja tarkastus sekä putkiston vaihdot turpiinilaitoksen väliottohöyryjärjestelmässä. Laitoksen ylösajossa vikaantui generaattorin uusi jännitesäätäjä, johon liittyvät selvitykset ja muutostyöt pidensivät vuosihuoltoa muutamia vuorokausia. Olkiluoto 1:llä on vielä tulevana viikonloppuna lyhyt tuotantokeskeytys, jolloin vaihdetaan yksi säätöventtiilin toimilaite turpiinilaitoksella.

Olkiluoto 2:n polttoaineenvaihtoseisokki alkoi 4.5. ja sen kesto oli noin 7 vuoro-kautta ja 18 tuntia.

Tämänkertaisten vuosihuoltojen kokonaiskustannus oli noin 30 miljoonaa euroa. Ulkopuolisen työvoiman määrä oli enimmillään noin 900 henkilöä. Molemmat Olkiluodon laitosyksiköt käyvät nyt noin 80 %:n teholla. Selvitykset tehon nostamiseksi 100 %:lle ovat viimeistelyvaiheessa.Lisätiedot:
Tuotantojohtaja Mikko Kosonen, puh. 050 358 9266
Toimistopäällikkö Mauri Hakola, puh. (02) 8381 2900.