Nimityksiä ja uudelleenorganisointia TVO:lla

23.5.2011

Teollisuuden Voima Oyj:n hallitus on nimittänyt DI Janne Mokan yhtiöön perustettavan uuden OL4-osaston johtajaksi. Mokka siirtyy tehtävään TVO:n Tekniikka-osaston johtajan paikalta ja jatkaa uudessa tehtävässään TVO:n johtoryhmässä.


– OL4-hankkeen valmistelu on edennyt kilpailu- ja suunnitteluvaiheeseen. Olemme vahvistamassa hankkeen resursointia ja nyt on aika organisoida projekti omaksi osastokseen, kertoo TVO:n toimitusjohtaja Jarmo Tanhua. Suunnitteilla oleva uusi ydinvoimalaitosyksikkö Olkiluoto 4 sai valtioneuvostolta myönteisen periaatepäätöksen toukokuussa 2010, ja eduskunta vahvisti sen heinäkuussa 2010.

Janne Mokan siirron johdosta Teollisuuden Voiman hallitus nimitti DI Sami Jakosen yhtiön Tekniikka-osaston johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi. Jakonen siirtyy tehtävään TVO:n OL3-projektin laitostekniikan yksikönpäällikön tehtävästä.

– Tekniikka-osaston pääasiallisena tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa Olkiluoto 1 ja 2 -laitosyksiköiden modernisointitöitä, joita tehdään jatkuvan parantamisen periaatteella. Olkiluoto 3 -projekti on siirtymässä käyttöönottovaiheeseen, ja siten tulossa yhdeksi Olkiluodon ydinvoimalaitoksen integroiduksi laitosyksiköksi. Samilla on pitkä kokemus TVO:n laitosyksiköistä, viimeksi Olkiluoto 3:sta, joten hän on erinomainen henkilö johtamaan Tekniikka-osastoa, sanoo Jarmo Tanhua.

Muutokset tulevat voimaan 1.7.2011.