Arvoituksellisia kätköjä Olkiluodossa

30.6.2014

Kaikkien ulkoilusta ja koordinaateista pitävien kätköilijöiden on vastaisuudessa mahdollisuus tehdä löytöjä myös Olkiluodon saarella. Aarresaaresta ei kuitenkaan ole kyse, vaikka muovirasioiden aarteenmetsästäjät alueella saattavat liikkuakin.
Olkiluotoon on kesäkuun loppupuolella perustettu geokätkö, joka sijaitsee Vierailukeskuksen ympäristössä. Kätkö on tyypiltään kaikkein yleisin ja määrällä mitattuna myös suosituin peruskätkö eli tradikätkö. Noin litran kokoinen, muovinen kätkörasia pitää sisällään kirjoitusvälineet kätköilijöiden allekirjoituksia varten.

"Muura...muurahainen, kortta kuljettaa.." -vihjeen ja koordinaattien avulla löytyvä kätkö sijaitsee alueella, josta voi havaita Olkiluodon ydinvoimalaitosyksiköt. Kätkön koordinaatit löytyvät kansainväliseltä geokätköilyn internetsivustolta (geocaching.com).

Harrastus on kasvattanut viime vuosina suosiotaan nopeasti ympäri maailmaa. Suomessa on noin 30 000 geokätköä ja valtaisa määrä harrastuksen parissa aktiivisesti liikkuvia henkilöitä. Ensimmäiset kätköilijät löysivät Olkiluodon kätkön vain muutaman tunnin kuluttua julkaisusta. Kesän aikana Olkiluotoon on tulossa myös muutamia tehtäviä sisältävä maakätkö luonnonkauniille paikalle merenrantaan.

Olkiluodon ainutlaatuinen luonto avautuu kävijöille myös viime vuonna avatun Voimaa luonnosta -havaintopolun avulla. Polku kiertää noin kilometrin matkan Vierailukeskuksen ympäristössä ja sen varrella on tietoa muun muassa saaren linnustosta ja
eläimistöstä.

2013_11_06_016.jpg