Hiukkasen parempaa duunia

7.7.2017

​TVO työllistää yhteensä yli 800 henkeä, joista suurin osa työskentelee Olkiluodossa.
TVO on oman alansa kärkiosaaja, ja suuri organisaatio mahdollistaa monipuolisen tekemisen.

– Olemme ainutlaatuinen työllistäjä, sillä Olkiluoto on maailman ainut ydinvoimapaikka, jossa näkyy ydinvoiman koko elinkaari, kertoo henkilöstöpäällikkö Jaana Isotalo.

Olkiluodossa työskentelee ammattilaisia monelta alalta. Kolme tuoretta TVO:sta kertoo, miten he päätyivät Olkiluotoon.

Helenius_Reija.jpgReija Helenius, laitosturvallisuusinsinööri

– Olen työskennellyt TVO:ssa laitosturvallisuusinsinöörinä tämän vuoden helmikuusta lähtien. Valmistuin tuotantotalouden insinööriksi vuonna 2007 ja diplomi-insinööriksi 2011. TVO:ssa työnkuvaani kuuluvat pääasiassa OL1- ja OL2-laitosjärjestelmien turvallisuusselosteiden ja luokitusasiakirjojen päivittäminen ja ylläpito.

TVO on Satakunnan alueella merkittävä työnantaja, mikä houkutteli hakemaan tänne. Työni parhaita puolia ovat haastavat työtehtävät ja se, että täällä saa tehdä töitä erilaisten ihmisten kanssa.

Palenius_Tommi.jpgTommi Palenius, OL3,
KR16-koulutusryhmän ohjaajaharjoittelija

– Vuosi sitten kuulin, että OL3:lle haetaan uusia operaattoreita. Koulutukseltani olen sähköinsinööri. Aiemmin olen työskennellyt muun muassa sähköjakeluverkkojen parissa. Aloitin työni ohjaajaharjoittelijana TVO:ssa elokuussa 2016, ja tähtäimessä on operaattorin lisenssi.

Parasta TVO:ssa työskentelyssä on selkeä urapolku sekä mahdollisuus kehittyä oman alan ammattilaiseksi. Työkavereihin olen myös erittäin tyytyväinen: tietoa jaetaan ja ongelmatilanteita pystytään ratkomaan yhdessä – huumoria unohtamatta.

Kangasniemi_Esa.jpgEsa Kangasniemi, konetekniikan suunnittelija

– Koulutukseltani olen konetekniikan insinööri. Olin kaivannut uusia haasteita, kun talvella luin Satakunnan Kansasta TVO:n vapaista työpaikoista. Onneksi tartuin tilaisuuteen ja hain tänne: nyt työskentelen TVO:ssa konetekniikan suunnittelijana.

Työssäni toimin OL3:n turbiinilaitoksen 3D-mallin modernisoinnin parissa. Työssäni mukavinta ovat haasteelliset tehtävät ja niin sanottu tekemisen meininki. Monikansallisessa asiantuntijajoukossa työskentely on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua ydinvoimalan toimintaan. Ponnistelemme yhdessä kohti OL3:n valmistumista.

Lue lisää uratarinoita.

TVO_hiukkasenparempaaduunia-01.jpg