Olkiluoto 3:n prosessijärjestelmien puhdistus aiheuttaa melua

14.9.2012

Rakenteilla olevalla Olkiluoto 3 -laitosyksiköllä aloitetaan voimalaitoksen prosessijärjestelmien syöttövesi- ja päähöyryputkilinjojen puhdistaminen paineilmalla 15.9.2012.

Puhdistustyö suoritetaan sekä reaktorilaitoksella että turbiinilaitoksella niin kutsutulla ulospuhallus-menetelmällä. Kokonaisuudessaan puhdistuksen on arvioitu kestävän neljä viikkoa. Työturvallisuussyistä ja työntekijöille aiheutuvasta melualtistuksesta johtuen ulospuhalluksia suoritetaan pääsääntöisesti viikolla ilta- ja yöaikaan sekä viikonloppuisin.

Yhden puhalluskerran kesto on joitakin minuutteja kerrallaan, ja puhalluksia toistetaan muutamia kertoja vuorokauden aikana. Ulospuhalluksista saattaa kantautua hetkellisiä kovia ääniä Olkiluodon lähiympäristöön.

Puhallusten aikana työmaalla noudatetaan toimenpiteen vaatimia turvallisuusmääräyksiä, ja puhdistustöistä ei aiheudu melun lisäksi muuta haittaa ympäristöön.

TVO pahoittelee työstä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa Olkiluodon lähialueilla.

Lisätietoja: OL3-ryhmäpäällikkö Heikki Lukkari, puh. 040 8239 379 ja OL3-käyttöönottopäällikkö Mikko Niemi, puh. 050 5167 740.