Olkiluoto 3:n aluetyöt etenevät vauhdilla - Urakkasopimukset E. Hartikainen Oy:n ja Lemcon Oy:n kanssa solmittu

17.6.2004

Teollisuuden Voima Oy on allekirjoittanut Olkiluoto 3:n rakennuskaivantojen louhintatöitä sekä laiturirakenteita, laivaväylää ja jäähdytysvesitunneleita koskevat urakkasopimukset. Rakennuskaivantojen urakan toteuttaa E. Hartikainen Oy ja muiden kohteiden urakoitsijana on Lemcon Oy. Sopimusten mukaiset työt käynnistyvät heti, ja molempien urakoiden louhintatyöt valmistuvat tulevaan vuodenvaihteeseen mennessä. Kokonaisuudessaan työt ovat valmiina ensi vuoden maaliskuun loppuun mennessä.

- Olkiluodon kolmannen laitosyksikön työt etenevät edelleen aikataulun mukaisesti. Nyt solmitut urakkasopimukset kattavat huomattavan osan uuden laitosyksikön vaatimista aluetöistä. Aluetöiden urakat kilpailutettiin laajasti ja niiden toteuttajiksi valittiin kilpailukykyisimmät urakoitsijat, jotka tällä kertaa olivat E. Hartikainen Oy ja Lemcon Oy, kertoo projektin johtaja MartinLandtman.

- Nyt toteutettavissa urakoissa maankaivu-, ruoppaus- ja patomassoja käsitellään yhteensä noin 200 000 m3. Rakennuskaivantoja ja tunneleita louhitaan noin 230 000 m3.

Tällä hetkellä alueella on maarakennukseen ja louhintaan liittyvissä töissä noin 50 henkilöä. Nyt solmittujen urakkasopimusten myötä työntekijöiden määrä kohoaa yli sataan henkilöön.

Lisätietoja:

Projektijohtaja Martin Landtman, puh (09) 6180 4100.