× Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää täältä
Etusivu  /  TUOTANTO  /  Laitosyksiköt  /  OL1 ja OL2  /  Vuosihuollot ja modernisoinnit

Vuosihuollot ja modernisoinnit

Laitosyksiköitä on kehitetty järjestelmällisesti ja suunnitelmallisesti vuosikymmenten aikana. TVO modernisoi OL1- ja OL2-laitosyksiköitä systemaattisesti vuosihuolloilla ja modernisointihankkeilla. Viimeisintä teknologiaa edustavia käytettävyyttä, tuottavuutta ja turvallisuutta parantavia ratkaisuja otetaan käyttöön koko toiminnan ajan.

Olkiluodon ydinvoimalaitos pidetään jatkuvasti hyvässä kunnossa laitosyksiköillä vuorottelevien polttoaineenvaihtoseisokin ja huoltoseisokin avulla. Jokakeväiset vuosihuollot aloittaa yleensä polttoaineenvaihtoseisokki, jossa vaihdetaan uraanipolttoainetta ja tehdään tarpeelliset vikakorjaukset ja huollot sekä laitosyksikön seuraavan vuoden huoltoseisokin mahdollisia valmistelutöitä. Polttoaineenvaihtoseisokki kestää yleensä noin viikon.

Vuosihuolto jatkuu toisen laitosyksikön huoltoseisokilla, jossa polttoaineen vaihdon ohella tehdään isot huolto- ja muutostyöt. Huoltoseisokin kesto on yleensä 2-3 viikkoa. Mittavia modernisointi- ja kunnostushankkeita on toteutettu huoltoseisokeissa noin 5 vuoden välein.

Vuosihuollot 2019


OL1-laitosyksikön vuosihuolto on tyypiltään polttoaineenvaihtoseisokki. Merkittävin työ on polttoaineenvaihto.

OL2-laitosyksikön huoltoseisokin merkittävimpiä töitä polttoaineen vaihdon lisäksi ovat muun muassa primääripiirin painekoe, reaktoriveden puhdistusjärjestelmän lämmönvaihtimen uusinta, suojarakennuksen pienjännitesähköläpivientimoduulien vaihto sekä 400 kV:n kytkinlaitoksen uusinta.

Tarkkaa_tyota_suojarakennuksessa-1.jpg
Lähes tuhat urakoitsijaa on mukana varmistamassa Olkiluodon ilmastoystävällisen sähköntuotannon jatkumisen.

Andohitsaaja-1.jpg
Olkiluodon vuosihuollossa hitsaajille avautuu hyvä sauma päästä työskentelemään mitä erikoisempiin työkohteisiin.

Tsemppipeukku-1.jpg
"Tämä venttiili huollettu. Tseck!" Hyvällä sykkeellä seuraavaan tehtävään.