× Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää täältä
Etusivu  /  Ajankohtaista /  YJK-15 -kurssilaiset saivat diplominsa

YJK-15 -kurssilaiset saivat diplominsa

17.5.2018

​Ydinalan kansallisen ydinturvallisuus- ja ydinjätehuoltokurssin (YJK15) suorittaneet saivat keskiviikkona 16. toukokuuta diplominsa juhlallisesti kakkukahvien kera Olkiluodossa. Diplomit jakoivat TVO:n henkilöstöjohtaja Jaana Isotalo, koulutuspäällikkö Tiina Kuusimäki sekä koulutussuunnittelija Marianne Helenius.

​Kansallinen ydinturvallisuuskurssi koostui kuudesta vajaan viikon mittaisesta jaksosta, jotka toteutettiin eri paikkakunnilla järjestävien organisaatioiden tiloissa. Kurssilla käsiteltiin laajasti ydinturvallisuuteen liittyviä aiheita ja se oli suunniteltu täydennyskoulutukseksi eri alojen pohjakoulutuksen saaneille ja muutaman vuoden ydinalalla työskennelleille henkilöille.

TVO:lta ja Posivasta YJK15-kurssille osallistui yhteensä 19 erikseen valittua ydinalan osaajaa. TVO-konsernin kurssilaisten priimus oli rakennusinsinööri Arto Paavilainen. Paavilainen keräsi tenttien sadasta mahdollisesta yhteispisteestä 92.

- Parasta kurssilla oli sen monipuolinen tulokulma erilaisiin ydinalan turvallisuuteen ja moniin muihin alaan liittyviin asioihin aina reaktorifysiikasta materiaalien lujuuksiin ja vastuulliseen viestintään asti, Paavilainen kuvailee.

- Tietysti kurssilla tutustui myös alan ihmisiin eri yhtiöistä ja eri puolelta Suomea. Myös Olkiluodon porukkaan ehti tutustua lähemmin.

Kurssin järjestäjinä toimivat Fortum, TVO ja Posiva, STUK, VTT, Fennovoima, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Aalto-yliopisto, Työ- ja elinkeinoministeriö, Saanio&Riekkola, Pöyry sekä Platom. Kurssiviikkoja järjestettiin Lappeenrannassa, Helsingissä, Espoon Otaniemessä ja Keilaniemessä sekä Olkiluodossa.

YJK_2018.JPG
Kurssilaiset yhteiskuvassa Olkiluodon pihalla.

Teksti: Pasi Tuohimaa
Kuva: Jaana Isotalo