Olkiluodossa taidetaan myös e-urheilu

14.11.2023

Kuten tunnetaan, Olkiluodosta löytyy kovan luokan asiantuntemusta hyvin laajalla skaalalla. Kirjosta kertoo paljon se, että pelkästään erinäisiä tehtävännimikkeitä Suomen ydinvoima-alan keskittymästä löytyy yli 200 erilaista. Tälle listalle voidaan nyt lisätä ilmeisen hyvin perustein myös elektroninen urheilu. TVO:n oma eSports-joukkue nimittäin otti ja voitti viime keväänä firmaliigan, johon olkijengiläiset osallistuivat ihka ensimmäistä kertaa.

TVO:n eSport-joukkue vasemmalta: Kassu Hannukainen, Ekku Hannukainen, Risto Laine ja Miro Gorski. Kuvasta puuttuu Eerik Hurskainen.

Elektronisen sporttailun mittelöt ratkotaan metkasti Kanaliigassa, joka järjestää useampiakin firmaliigatyyppisiä sarjoja useissa eri peleissä. Ja toisin kuin vaikkapa jääkiekossa tai jalkapallossa, harrastaa voi vaikka kotoa.

Firmaliigassa suosituimpia pelejä ovat Counter Strike 2 (CS2), sekä PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) -nimiset pelit. TVO:n tiimi voitti mestaruuden nimenomaan tässä jälkimmäisenä mainitussa.

Laji on kovassa kasvussa

Molemmat pelit ovat supersuosittuja. Pelkästään Suomessa kumpaisellakin on useita tuhansia aktiivisia pelaajia. Elektroninen urheilu onkin yksi harrastajamäärissä nopeimmin kasvavia lajeja niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Suosiosta kertonee paljon sekin, että Kanaliigan järjestämät pelit ja turnaukset ovat suuren yleisön nähtävissä live-lähetyksinä. Kanaliiga lähettää suoratoistopalvelu Twitch:ssä KanaliigaTV-kanavalta suoria lähetyksiä peleistä selostuksineen.

PUBG-pelissä sarjoja oli viime kaudella neljä ja näissä pelaa joukkueita yhteensä 72 kappaletta. Uudella kaudella sarjoja viisi ja joukkuemäärä kasvanut 77 kappaleeseen. Tämäkin kertoo suosion kasvusta, kun tieto Kanaliiga-yhteisön toiminnasta leviää yhä laajemmalle.

TVO:n joukkueen ensimmäinen kausi Kanaliigassa starttasi karsinnoista, joista TVO sijoittui 23 muun joukkueen kanssa 2. divisioonaan.

Kuten tuloskin kertoo, joukkue saatiin nivoutumaan yhteen varsin tehokkaasti 40 pelatun pelin aikana. Kierrätyskin toimi. Jokaisena kymmenenä pelipäivänä saatiin aina mukaan täysi joukkueellinen - neljä pelaajaa.

Kova loppukiri

Mikään läpihuutojuttu mestaruus ei kuitenkaan ollut. Viimeiseen pelipäivään lähdettäessä eroa ensimmäisenä koreilleeseen joukkueeseen oli seitsemän pistettä.

Ja itse asiassa vielä ennen vihonviimeistä kamppailua TVO:n tiimi oli jopa 12 pisteen takamatkalla, kirjaimellisesti selkä seinää vastaan siis – ja pakkovoiton edessä.

Draaman kaari taipui tällä kertaa TVO:n peliporukan eduksi. Ja siis komeimmalla mahdollisella tavalla. Mestaruustaulukon sijoitukset ratkesivat koko pitkän kauden viimeisessä taistelussa. Tämä edesauttoi TVO:n poppoon niukasti mestariksi heti ensimmäisellä kaudellaan Kanaliigassa.

Kyseinen peli on katsottavissa jälkikäteen Twitch-suoratoistopalvelusta KanaliigaTV:n lähetyksistä sekä Kanaliigan Youtube-kanavalta: Kanaliiga PUBG Squad S10 by Process Genius | 2nd Division Groups A&C | Day 12 - YouTube

Lisää pelaajia kaivataan

Ja koska menestystä ja mukavia pelihetkiä halutaan myös jatkossa, peliporukan toiveena on, että mukaan löytyy uusia pelimiehiä ja -naisia.

Aluksi TVO eSports perustettiin Kanaliigan CSGO-peliin ja tänä vuonna tehtiin uusin aluevaltaus PUBG:n pariin.

- TVO:lla on oma discord-kanava, josta tavoittaa työkavereita vapaa-ajalla. Tänne kanavalle ovat kaikki tietokone- ja konsolipeleistä kiinnostuneet TVO:laiset kesätyöntekijöitä myöden tervetulleita. Kaikki rohkeasti mukaan kokeilemaan, innostaa TVO:n eSports-joukkueen kapteeni Kassu Hannukainen.

Sen voittojoukkueen kokoonpano takaa, että luvassa on paitsi unohtumattomia pelihetkiä sekä hauskoja iltoja niin pelien kuin yleisen jutustelun merkeissä. TVO eSports tulee pelaamaan myös CS2-pelissä jatkossa.