Johannes Kangasniemen työ henkilöstöhallinnossa on monipuolista tiimityöskentelyä

25.11.2022

TVO:lla Tekniikka-toiminnon HR Partnerina (henkilöstöhallinnon yhteyshenkilö) toimivan Johannes Kangasniemen vastuulla ovat niin konsernin rekrytointiprosessin kehitysasiat kuin oppilaitosyhteistyö.

Jokaisella konsernin HR Partnerilla on vastuutoimintonsa eli partneritoiminnan lisäksi jokin henkilöstöhallinnon osa-alue vastuullaan. Kangasniemen mukaan nämä tehtävät eivät suinkaan ole ”yhden henkilön show”.

- Asioita kehitetään tiiviissä yhteistyössä muiden HR Partnereiden ja organisaatioiden kanssa. HR-työ onkin ennen kaikkea yhteistyötä ja asioita pyritään kehittämään siten, että koko konsernin liiketoiminta ja henkilöstö hyötyy meidän tuottamastamme lisäarvosta.

Kangasniemen työpäivien sisältö vaihtelee paljon, mikä on hänen mielestään henkilöstöhallintotyön rikkaus. Suuri osa päivästä menee hänen mukaansa päivittäisten HR-rutiinien hoitamisessa, esimerkiksi rekrytointitoimeksiantojen hoitamisessa tai asioiden valmistelussa HR-ryhmään.

- HR-ryhmä toimii henkilöstö- ja viestintäjohtajan vetämänä ja siihen kuuluvat henkilöstöpäällikön lisäksi kaikki HR Partnerit. Ryhmä kokoontuu viikoittain ja käsittelee päätöksiä vaativia henkilöstöasioita. Asiat voivat olla arkisia käsittelyjä tai sitten päätetään henkilöstöhallintoon liittyvistä kehitys- ja linjausasioista, Kangasniemi kertoo.

- Ennen HR-ryhmän käsittelyä pyrin valmistelemaan esitettävät asiat mahdollisimman hyvin Tekniikan organisaation esihenkilöiden kanssa. Miellän roolini eräänlaiseksi ”palloseinäksi”, jota vasten Tekniikan organisaatiossa työskentelevät henkilöt voivat pallotella asioita uusien näkökulmien löytämiseksi.

Kangasniemi nauttii suuresti siitä, kun pystyy omalla työpanoksellaan auttamaan asioiden edistämistä tai jonkin ongelman ratkomista. Kehitysprojektit vievät myös jonkun verran kaistanleveyttä hänen kalenteristaan, mutta ne ovat varsin mieluisia ja antavat mukavan lisämausteen arjen pyörittämisen keskelle.

- Tällä hetkellä valmistelemme esimerkiksi kesäharjoittelijoiden rekrytointikampanjointia ja oppilaitosyhteistyön saralla olemme laatimassa systemaattisempaa yhteistyömallia eri oppilaitosten kanssa.

Kahden pienen tyttölapsen isänä Kangasniemen vapaa-aika kuluu mukavasti pihapiirissä puuhastellessa. Kesäaikaan, eli huhtikuusta marraskuuhun, kalenteri täyttyy huviveneilyn lisäksi meripelastustoiminnasta.

- Toimin Rauman Meripelastusyhdistyksessä etsintä- ja pelastusyksikön päällikkönä ja etenkin päivystysviikoilla varmimmin minut tapaa punaisten paattien puikoissa.


Teksti ja kuva: Natalie Kylliäinen