Tiina Simula pitää huolta Olkiluodon kiinteistöpalveluiden toimivuudesta

10.6.2021

Assistentti Tiina Simulan tehtävissä vaaditaan hyvää tilanhahmotus- ja organisointikykyä.

Simulalla on kokemusta Olkiluodosta kaiken kaikkiaan 30 vuoden ajalta. Hänen pitkään työhistoriaansa kuuluu tehtäviä Securitaksen sekä Suomen Malmi Oy:n palveluksessa. Teollisuuden Voiman tehtäviin Simula siirtyi vuonna 2008, kun hän aloitti työt Rakennustekniikan sihteerinä. Tuolloin syntyi kiinnostus Olkiluodon kiinteistöpuolen tehtäväkenttään ja osaamisen syventäminen jatkui sittemmin Kiinteistöpalveluissa.

Simulan vastuualueeseen kuuluu Teollisuuden Voiman kiinteistöjen hallinta lukuun ottamatta laitosyksiköitä. Kenttä on hyvin laaja, sillä se sisältää myös vapaa-ajanviettopaikat varauksineen. Olkiluodon kiinteistöjen hallinnoinnissa käytetään palveluportaalia, jonka kautta tuleviin vikailmoituksiin kiinteistöpalveluissa reagoidaan.

Kiinteistöpalvelut ovat isossa roolissa niin tilojen suunnittelussa kuin kalustehankinnoissakin. Työpäivät koostuvat hyvin vaihtelevista elementeistä ja aina silloin tällöin tähän tehtävien kirjoon lukeutuu myös muutokseen innostaminen. Simula kertoo ymmärtävänsä muutoksiin liittyviä erilaisia tunteita ja kokevansa niitä toisinaan myös itse, mutta muistuttaa, että muutos on aina portti uuteen ja hyvin usein entistä toimivampaan ratkaisuun.

- Kohtaan toisinaan muutoshaluttomuutta ja juurtumista esimerkiksi omaan työpisteeseen. Joskus muutos parempaan voi vaatia hieman ystävällistä tuuppimista oikeaan suuntaan, Simula hymyilee.

- Muutos on aina uuden alku ja mahdollisuus johonkin uuteen ja erilaiseen maailmaan. Ymmärrän, että tämä ottaa aikansa ja toinen tottuu ajatukseen nopeammin kuin toinen. Rakentavalle vuoropuhelulle ja erilaisten näkemysten kuuntelulle löytyy varmasti aina aikaa.

Lankojen on pysyttävä hyppysissä

Esimerkiksi uusia työpisteitä varten on usein raivattava tilaa ja sisäisten muuttojen koordinointi työllistää paljon. Lankojen on pysyttävä tiukasti käsissä ja tästä taidosta Simula onkin saanut työuransa varrella paljon positiivista palautetta. Simulan osaamista ja sisustussilmää voisi verrata monimutkaisen palapelin kasaamiseen, jossa tilan hahmottaminen on oma lukunsa.

- Joku on joskus ihmetellyt, että miten minä voin muistaa missä mikäkin ylimääräinen pöytä tai tuolit ovat ja kuinka osaan mielessäni jo valmiiksi sijoitella kalusteet uudelleen tilaan, jossa olen käynyt kääntymässä.

Kiinteistöpuolen tehtävissä onnistuminen edellyttää paitsi hyvää organisointikykyä, mutta myös sitä, että pitää työstä ja näkee mahdollisuudet haasteiden lomasta. Simula kokee työnsä mielekkäänä ja jokaiseen haasteeseen löydetyn ratkaisun pienenä voittona työpäivässään.

- Tunnen olevani tehokkaimmillani, kun työ on monipuolista ja hallittavia kokonaisuuksia on paljon. Valokuvamuistista on työssä hyötyä ja visuaalisena ihmisenä nautin toimivien sisustusratkaisuiden hakemisesta. Hahmotan helposti tilan ja näen mielessäni mahdollisia ratkaisumalleja sen kalustamiseen. Kierrättäminen on työssäni yksi positiivinen haaste ja pohdin kierrätysmahdollisuuksia joka viikko.

- Aikatauluista kiinni pitäminen on kaiken a ja o. "Palikat" on koottava oikeassa järjestyksessä, kuin palapelin palat: kalustetoimittajat, ICT-puoli, telekunnossapito ja siivousjärjestelyt sekä ohjeistukset. Työssäni yksi tärkeimmistä osa-alueista on kokonaisuuksien hallinta aikataulutuksineen, Simula toteaa.