OL3 EPR:n säännöllinen sähköntuotanto alkaa heinäkuussa 2020

17.7.2019

​ Teollisuuden Voima Oyj (TVO) on saanut laitostoimittaja Areva-Siemens -konsortiolta päivitetyn aikataulun OL3 EPR -laitosyksikön käyttöönotosta. Saadun tiedon mukaan Olkiluoto 3:n säännöllinen sähköntuotanto alkaa heinäkuussa 2020.

Areva–Siemens -konsortio ilmoitti aiemmin keväällä päivittävänsä OL3 EPR -laitosyksikön projektiaikataulua Olkiluoto 3 -laitosyksiköllä alkuvuonna tehdyn laajan huoltoseisokin viivästyttyä aikataulustaan ja toimittavansa sen TVO:lle kesällä 2019.

Laitostoimittajan mukaan polttoaine ladataan reaktoriin tammikuussa 2020, laitosyksikkö liitetään ensimmäistä kertaa valtakunnan verkkoon huhtikuussa 2020 ja säännöllinen sähköntuotanto alkaa heinäkuussa 2020. Käyttöönotto-ohjelman mukaisesti laitosyksikkö tuottaa 1-3 terawattituntia sähköä vaihtelevin tehoin aikana, joka alkaa verkkoon liittämisestä ja päättyy säännöllisen sähköntuotannon aloittamiseen. Edellisen aikataulun mukaan säännöllisen sähköntuotannon oli määrä alkaa vuoden 2020 tammikuussa.

Uusi projektiaikataulu on laadittu laitostoimittajan kanssa, joka edelleen vastaa aikataulun pitävyydestä.

- Aikataulu on nyt laadittu entistä yksityiskohtaisemmalle tasolle, minkä uskomme parantavan työn tuottavuutta. Aikataulutyö ei siis sisältänyt vain aikataulun päivittämistä, vaan myös toimintatapojen kehittämistä. Vaikka laitosyksikön valmistuminen edelleen viivästyy, olemme nyt etenemässä kohti polttoaineen latausta ja laitosyksikön vastaanottoa, OL3 EPR -projektin johtaja Jouni Silvennoinen TVO:lta sanoo.

OL3-laitostoimittajakonsortio rakentaa laitosyksikköä kiinteähintaisella avaimet käteen sopimuksella. Laitostoimittajakonsortioon kuuluvat yhtiöt AREVA GmbH, AREVA NP SAS ja Siemens AG, jotka ovat yhteisvastuussa laitostoimitussopimuksen kuuluvista velvoitteista laitosyksikön takuuajan loppuun asti.

Lisätietoja:
Jouni Silvennoinen, OL3-projektin johtaja

Haastattelupyynnöt:
Pasi Tuohimaa, viestintäpäällikkö, puh. 040 544 5001