Olkiluoto 3 EPR -projektissa saavutettu tärkeä virstanpylväs

19.10.2016

​ Olkiluoto 3 EPR -projektissa on saavutettu kaksi virstanpylvästä - primääripiirin huuhtelu alkoi ja koulutussimulaattori valmistui.

OL3 EPR -projektissa aloitetun primääripiirin huuhtelun (NCC, Nuclear Circuit Cleaning) tarkoituksena on varmistaa ydinteknisen käyttöönoton edellyttämä putkistojen ja reaktoripainesäiliön puhtaus. Reaktoripainesäiliöön pumpataan vettä ensimmäistä kertaa. Primääripiirin lisäksi nyt koekäytetään ja puhdistetaan suuri määrä apujärjestelmiä. NCC:n aloitus edellytti, että tärkeimmät reaktorilaitoksen apujärjestelmät on testattu ja niiden putkistohuuhtelu on saatu tehtyä.

Simulaattorin valmistuminen mahdollistaa käyttöhenkilökunnan lisensiointikoulutuksen loppuunsaattamisen. Käyttöhenkilökunta on jo käynyt läpi laajan koulutusohjelman muun muassa laitostoimittajan koulutuskeskuksessa Saksassa. Nyt valmistunut simulaattori on täysimittakaavainen kopio OL3 EPR -valvomosta. Simulaattorilla aloitetaan joulukuun alusta noin vuoden kestävä käyttöhenkilökunnan simulaattorikoulutus.

- Saavutetut virstanpylväät ovat tärkeitä askelia kohti laitoksen käynnistymistä. Projektilla on kaikki edellytykset edetä suunnitelmien mukaan, OL3 EPR -projektista vastaava johtaja Jouni Silvennoinen sanoo.

- Virstanpylvään saavuttaminen osoittaa vahvaa sitoutumista projektin henkilöstöltä. Nyt järjestelmät on saatu toimimaan ja niitä operoidaan valvomosta. Se on hieno saavutus koko projektille, sanoo Jean-Pierre Mouroux, AREVAn OL3 EPR -projektin johtaja.

OL3 EPR -projektin työmaavahvuus on noin 2 400 henkilöä. Laitosyksikön putkistotyöt ovat pääosin valmiit ja sähkömekaanisia asennuksia viimeistellään. Seuraava iso virstanpylväs on kylmäkokeiden alkaminen alkukesästä 2017.


Lisätietoja:

Jouni Silvennoinen, OL3 EPR -projektin johtaja, TVO, puh. 02 8381 4100
AREVA Press Office, [email protected], Tel. +33 (0)1 34 96 12 15
Alfons Benzinger, Communications and Government Affairs, Siemens AG,
Tel. +49 9131 18-7034, E-mail: [email protected]