TVO ei anna arviota Olkiluoto 3 -ydinvoimalaitosyksikön valmistumisajasta

12.2.2014

​ Teollisuuden Voima (TVO) ei ole saanut laitostoimittaja AREVA-Siemens konsortiolta pyytämäänsä Olkiluoto 3 -projektin kokonaisaikataulun päivitystä. Siksi TVO ei tällä hetkellä anna arviota OL3-ydinvoimalaitosyksikön valmistumisajasta.

TVO on edellyttänyt projektin aikataulusta vastaavalta laitostoimittajalta kokonaisaikataulun päivittämistä sekä selvitystä niistä toimenpiteistä, joilla varmistetaan laitosyksikön valmistumisen edistyminen. Olkiluoto 3 -laitosyksikön sähköntuotannon alkamisen ajankohta selviää kun laitostoimittajan aikatauluselvitys on valmistunut.

- Laitoksen rakentaminen on hyvin pitkällä ja EPR on teknisesti hyvä laitos. Merkittävä virstanpylväs saavutettiin kun reaktorin suojarakennuksen paine- ja tiiveyskoe valmistui aiemmin tällä viikolla. Myös automaation tehdastestauksen on määrä alkaa pian. Työtä on kuitenkin vielä tehtäväksi. Jäljellä olevat työt on tehtävä tehokkaasti ja viivyttelemättä, sanoo OL3-projektin johtaja Jouni Silvennoinen TVO:lta.

TVO jatkaa kiinteähintaisella avaimet käteen -sopimuksella laitosyksikköä rakentavan laitostoimittajan tukemista, jotta projekti valmistuisi mahdollisimman nopeasti.

Lisätietoja: Projektinjohtaja Jouni Silvennoinen puh: (02) 8381 4100.