TVO hakee jatkoaikaa Olkiluoto 4 -laitosyksikön rakentamislupahakemuksen jättämiselle

20.5.2014

​ Teollisuuden Voima Oyj (TVO) pyytää valtioneuvostolta, että Olkiluoto 4 ydinvoimalaitosyksikön periaatepäätöksen voimassaoloaikaa jatketaan ja rakentamislupahakemuksen jättämiselle asetetaan uusi määräaika.

TVO on 20. toukokuuta 2014 toimittanut työ- ja elinkeinoministeriöön valtioneuvostolle osoitetun hakemuksen toukokuussa 2010 tehdyn periaatepäätöksen täydentämiseksi Olkiluoto 4 -hankkeen ajoituksen osalta.

Hakemustaan TVO perustelee Olkiluoto 3 -laitosyksikön valmistumisen viivästymisellä. Yhtiö katsoo, että tässä tilanteessa ei ole mahdollista tehdä Olkiluoto 4 laitosyksikön rakentamislupahakemukseen tarvittavia merkittäviä päätöksiä periaatepäätöksen nykyisen voimassaoloajan aikana.

- Ydinvoimalaitosyksikön rakentaminen on yhteiskunnan kannalta merkittävä miljardiluokan investointi Suomeen. Päätökset tällaisesta investoinnista on ajoitettava tuotantokapasiteetin ja muun toimintaympäristön kannalta tarkoituksenmukaisimpaan ajankohtaan. Esitämme rakentamislupahakemuksen jättämiselle viiden vuoden jatkoaikaa, joka vastaa vuonna 2010 tehdyn periaatepäätöksen voimassaoloaikaa. Arvioimme Olkiluoto 4 -laitosyksikön sähköntuotannon alkavan 2020-luvun loppupuolella, sanoo TVO:n toimitusjohtaja Jarmo Tanhua.

- Ydinvoima on kilpailukykyinen vaihtoehto päästöttömän perusvoiman tuotannossa ja TVO on valmis kehittämään investoinnin edellytyksiä sekä jatkamaan yhteiskunnan kokonaisedun mukaiseksi todettua Olkiluoto 4 -hanketta, jatkaa Tanhua.

Olkiluodon laitosyksiköiden luotettava tuotanto, TVO:n osaaminen, olemassa oleva infrastruktuuri ja TVO:n omistajien vahva tuki edesauttavat Olkiluoto 4 -hanketta. Tällä hetkellä laitosyksikön rakentamislupahakemuksen jättämisen määräaika on kesäkuun 2015 lopussa.

Samanaikaisesti TVO:n hakemuksen kanssa Posiva Oy on jättänyt hakemuksen Olkiluoto 4 -laitosyksikön käytetyn polttoaineen loppusijoitukseen liittyvän periaatepäätöksen täydentämiseksi.


Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Jarmo Tanhua, Teollisuuden Voima Oyj, puh. (02) 8381 2000.