Laitostoimittaja: OL3-laitosyksikkö on valmis kaupalliseen sähköntuotantoon vuonna 2018

1.9.2014

​Teollisuuden Voima Oyj on saanut lisätietoja Olkiluoto 3:n aikataulusta laitostoimittaja AREVA-Siemensiltä. Tietojen mukaan Olkiluoto 3 -ydinvoimalaitosyksikkö aloittaa säännöllisen sähköntuotannon loppuvuodesta 2018.

- Toimittajan aikataulutarkastelu on jatkunut jo pitkään. Olemme nyt saaneet lisätietoja aikatauluarviosta, joka on edelleen työn alla. Meidän on vaikea hyväksyä laitostoimittajan ennustamaa näin myöhäistä käynnistymisennustetta, koska laitosyksikön valmistumisaste on niin korkea. Valmistuneet työt täyttävät hyvin korkeat tekniset vaatimukset ja tiedämme mitä jäljellä olevat työt ovat, kertoo OL3-projektin johtaja Jouni Silvennoinen TVO:lta.

- Tarkastelemme nyt saatua aikatauluarviota vielä yksityiskohtaisesti.

- TVO on edelleen sitoutunut antamaan tukea laitostoimittajalle ja suhtautuu myönteisesti kaikkiin toteuttamiskelpoisiin, aikataulua nopeuttaviin toimenpiteisiin, jotta projekti saadaan päätökseen niin pian ja tehokkaasti kuin se on mahdollista, Silvennoinen vakuuttaa.

Laitostoimittaja rakentaa laitosyksikön kiinteähintaisella avaimet käteen -sopimuksella. TVO valitsi EPR-laitosyksikön vuonna 2003 ja AREVA-Siemens aloitti rakennustyöt keväällä 2005 tavoitteenaan aloittaa sähköntuotanto keväällä 2009.

Lisätietoja: Jouni Silvennoinen, OL3-projektin johtaja, puh. 02 8381 4100.