Olkiluoto 3 -laitosyksikön valmistuminen sähköntuotantoon voi vielä viivästyä

12.10.2011

Olkiluoto 3 -ydinvoimalaitosyksikön rakennustyöt ovat edenneet useilla osa-alueilla. Laitostoimittaja Areva-Siemens -konsortion toimittaman edistymistiedon perusteella Teollisuuden Voima Oyj arvioi kuitenkin Olkiluoto 3 -laitosyksikön valmistumisen voivan viivästyä vuoteen 2014. Avaimet käteen -toimittaja on vastuussa aikataulusta ja TVO on pyytänyt laitostoimittajaa tarkentamaan kokonaisaikataulun ja ajankohdan, jolloin laitosyksikkö valmistuu säännölliseen sähköntuotantoon.


– Suurin osa rakennustöistä on saatu valmiiksi, ja reaktorirakennuksen primääripiirin asennukset ovat lähes valmiit. Laitostoimittaja on kuitenkin ilmoittanut lisäviiveestä laitoksen automaatiojärjestelmien suunnittelussa, millä on merkittävä vaikutus kokonaisaikatauluun. Tämän lisäksi reaktorilaitoksen putkistojen ja sähköjärjestelmien asennustyöt ovat vieneet aiemmin ennakoitua pidemmän ajan, ja näiden viiveet vaikuttavat käyttöönottovaiheen aloittamiseen. Laitosyksikön valmistuminen säännölliseen sähköntuotantoon voi siis siirtyä vuoteen 2014, kertoo OL3-projektin johtaja Jouni Silvennoinen.

TVO on tilannut laitosyksikön kiinteähintaisella avaimet käteen -sopimuksella, ja edellyttää laitostoimittajalta kokonaisaikataulun päivittämistä ja uutta arviota valmistumispäivästä.

– Laitostoimittaja on vastuussa projektin aikataulusta. Jatkamme laitostoimittajan tukemista projektin mahdollisimman nopean valmistumisen takaamiseksi tinkimättä kuitenkaan turvallisuus- ja laatuvaatimuksista. Laitosyksiköstä tulee turvallinen ja edistyksellinen, Silvennoinen korostaa.


Lisätietoja: OL3-projektin johtaja Jouni Silvennoinen puh. 02 8381 4100.