Olkiluoto 3 sähköntuotantoon vuonna 2013

7.6.2010

Olkiluoto 3 -ydinvoimalaitosyksikköä kiinteähintaisella avaimet käteen -sopimuksella TVO:lle rakentava AREVA-Siemens -konsortio on ilmoittanut, että tämänhetkisen edistymisen perusteella se ennakoi suurimman osan töistä valmistuvan vuonna 2012 ja säännöllisen käytön alkavan vuonna 2013.


- Laitostoimittaja on ilmoittanut meille, että suurin osa töistä valmistuu vuoden 2012 loppuun mennessä. Käyttöönottoon täytyy kuitenkin varata kuukausia, joten Olkiluoto 3 pääsee sähköntuotantoon vasta vuonna 2013, kertoo TVO:n toimitusjohtaja JarmoTanhua.

- Töissä on edistytty kevään aikana. Rakennustyöt ovat pääosin valmiit. Suurten komponenttien valmistus on loppusuoralla, ja reaktorilaitoksen pääkomponenttien asennustyöt ovat käynnistymässä Olkiluodossa. Myös automaatiosuunnittelussa on edistytty, kertoo projektinjohtaja Jouni Silvennoinen TVO:lta. - Eräät työt, kuten reaktorilaitoksen putkistoasennukset ovat alkaneet suunniteltua hitaammin ja putkistojen asennus tulee valmistumaan aikataulusta myöhässä.

- TVO toimii edelleen laitostoimittajan kanssa yhteistyössä jotta asennustyöt ja laitosyksikön käyttöönottoon valmistautuminen etenisi tehokkaasti ja sujuvasti. Missään vaiheessa emme kuitenkaan tingi turvallisuus- tai laatuvaatimuksista, Tanhua toteaa.

TVO:n rakenteilla oleva ydinvoimalaitosyksikkö Olkiluoto 3 on uuden sukupolven yksikkö, jossa on koeteltuun tekniikkaan perustuvaa modernia teknologiaa ja edistyksellisiä uusia turvallisuusominaisuuksia. Areva-Siemens -konsortio on kiinteähintaisen avaimet käteen -sopimuksen mukaisesti vastuussa laitosyksikön rakentamisesta, tuotantoon saattamisesta ja hankkeen aikataulusta. TVO on tuottanut ydinsähköä Olkiluodossa yli 30 vuotta kahdella käyvällä laitosyksiköllään, joissa on parhaillaan käynnissä Olkiluodon historian suurin modernisointihanke.

Lisätietoja:
Projektinjohtaja Jouni Silvennoinen, (02) 8381 4100.