Olkiluoto 3:n valmistuminen saattaa viivästyä edelleen

15.10.2009

TVO arvioi Olkiluoto 3:n laitostoimittajan, AREVA-Siemensin, tuoreen raportin perusteella, että laitosyksikön valmistuminen saattaa viivästyä kesäkuusta 2012, joka on laitostoimittajan vahvistama tämänhetkinen aikataulu. Avaimet käteen -laitostoimittaja on vastuussa aikataulusta, ja siksi TVO on nyt pyytänyt uutta arviota valmistumisajankohdasta.


"Olkiluoto 3 on valtava projekti. Tuhannet rakentajat ovat työskennelleet intensiivisesti rakennustyömaalla, ja olemme viime kuukausina saavuttaneet tärkeitä virstanpylväitä. Reaktorilaitoksen rakennustyöt tulevat kuitenkin kestämään aikaisemmin arvioitua kauemmin, ja töiden valmistuminen on edelleen ollut suunniteltua hitaampaa. Viiveiden kasaantuminen voi vaikuttaa nyt asennustöiden alkamiseen", OL3-projektin johtaja Jouni Silvennoinen toteaa mahdollisen lisäviiveen syistä. "Lisäksi automaatiojärjestelmän suunnittelu on edelleen viivästynyt ja tämä voi tulla laitoksen kokonaisaikataulun kannalta kriittiseksi."

TVO toimii edelleen laitostoimittajan kanssa yhteistyössä jotta asennustyöt ja laitosyksikön käyttöönottoon valmistautuminen etenisi tehokkaasti ja sujuvasti. "Emme tingi turvallisuus- tai laatuvaatimuksista. Olkiluoto kolmesta tulee turvallinen ja teknisesti edistynyt laitosyksikkö", sanoo Silvennoinen.

Vuoden 2009 aikana Olkiluoto 3:n reaktorirakennus on saavuttanut harjakorkeuden ja monet päälaitteet ovat valmistuneet. Turpiinilaitoksen pääkomponentit on asennettu, ja reaktorilaitoksen rakennus- ja asennustyöt jatkuvat. Työmaavahvuus on nyt noin 4 100 henkilöä.

Lisätietoja:
Projektinjohtaja Jouni Silvennoinen, (02) 8381 4100.