AREVA-Siemens tarkentaa aikatauluarviota - Olkiluoto 3 valmis kesällä 2012 - Turpiinilaitos valmistuu vuonna 2009

13.1.2009

Olkiluoto 3:n avaimet käteen -laitostoimittaja vahvistaa Teollisuuden Voima Oyj:n (TVO) aiemmin esittämän arvion siitä, että Olkiluoto 3 valmistuu vasta 2012. Samalla AREVA-Siemens tarkensi aikataulua kesäkuuhun 2012. - Olemme TVO:ssa hyvin pettyneitä siihen, että laitostoimittaja ei ole lupauksistaan huolimatta onnistunut kiihdytystoimenpiteissään. Torjumme jyrkästi AREVAn aiemmin julkisuudessa esittämät syytteet siitä, että TVO:lla olisi osuutta viiveen syntymiseen. Merkittävä osa jatkossa tar


- On valitettavaa, että AREVA ei ole onnistunut omissa rakentamisen kiihdytystoimenpiteissään siten, kuin aiemmin arvioitiin. Projektin viivästyminen aiheuttaa TVO:ssa ylimääräistä työtä, kustannuksia ja menetyksiä, joista TVO vaatii laitostoimittajalta korvausta. Panostamme edelleen yhdessä konsortion kanssa hankkeen mahdollisimman nopeaan valmistumiseen asetetuista turvallisuus- ja laatuvaatimuksista tinkimättä, toimitusjohtaja Jarmo Tanhua toteaa.

AREVA ei ole saanut kirittyä aikataulua, vaikka Olkiluodon kolmannen ydinvoimalaitosyksikön työmaalla työt etenivät viime vuonna aiempaa ripeämmin. - Työn etenemistä kuvaa se, että reaktorilaitoksella valetusta betonista puolet valettiin vuoden 2008 aikana. Turpiinihallissa työt ovat edenneet ja turpiinit sekä generaattori ovat jo asennettuina, OL3:n projektinjohtaja Jouni Silvennoinen kertoo.

Koko työmaan vahvuus lähes kaksinkertaistui viime vuonna ja oli enimmillään yli 4000 henkilöä. Suurien komponenttien valmistus eteni viime vuonna useissa maissa ja monet niistä saapuivat jo Olkiluotoon. Tärkein yksittäinen komponentti reaktoripaineastia saapui Japanista tammikuun neljäntenä päivänä.

Lisätietoja antavat:
Toimitusjohtaja Jarmo Tanhua, puh. (02) 8381 2000
Projektinjohtaja Jouni Silvennoinen, puh. (02) 8381 4100
Viestintäjohtaja Anneli Nikula, puh (02) 8381 5200.