Olkiluoto 3:n peruskivi muurattiin tänään

12.9.2005

Olkiluodon ydinvoimalaitoksen kolmannen yksikön peruskivi muurattiin tänään eduskunnan puhemies Paavo Lipposen johdolla. - Runsaat kolmekymmentä vuotta on kulunut siitä, kun edellinen peruskivi muurattiin Eurajoen Olkiluodossa. Suomen sähkön kulutus on tällä välillä kolminkertaistunut. Kasvavan sähköntarpeen kattamiseksi tarvitaan maassamme uutta sähköntuotantokapasiteettia, totesi Teollisuuden Voima Oy:n toimitusjohtaja Pertti Simola peruskiven muuraustilaisuudessa.

Olkiluoto 2:n  vuosihuolto oli henkilömäärältään voimalaitoksen käyttöhistorian suurin. Kakkosyksikön laajassa huoltoseisokissa tehtiin merkittäviä muutos- ja modernisointitöitä. Muutokset paransivat myös prosessin hyötysuhdetta, jonka ansiosta laitosyksikön sähköteho nousi noin 20 MW. Ensi vuonna vastaavat uudistukset tehdään Olkiluoto 1:llä.

Ykkösyksiköllä oli tänä vuonna vuorossa lyhyt polttoaineenvaihtoseisokki, jossa tehtiin polttoaineen vaihdon lisäksi vain vikakorjaukset ja vuosittaiset määräaikaiskokeet sekä ennakkohuollot.

Lisätietoja:

Käyttöosaston johtaja Reijo Sundell, puh. 0500 595 275

Tiedotuspäällikkö Juhani Ikonen, puh. (02) 8381 5210.