× Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää täältä
Etusivu  /  Ajankohtaista /  Olkiluodon ydinvoimalaitoksen vuosihuollot alkoivat

Olkiluodon ydinvoimalaitoksen vuosihuollot alkoivat

23.4.2018

​TVO:n ydinvoimalaitoksen vuosihuollot ovat alkaneet. Olkiluoto 2 -laitosyksikkö (OL2) irrotettiin sähköntuotannosta sunnuntaina 22. huhtikuuta polttoaineenvaihtoseisokkia varten. Olkiluoto 1:lla (OL1) huoltoseisokki alkaa sunnuntaina 13. toukokuuta.

OL2:n seisokin arvioidaan kestävän yksitoista vuorokautta. Polttoaineenvaihdon lisäksi tehdään erilaisia vuosittain toistuvia huoltotöitä, korjauksia ja testauksia. Sähköntuotantoon OL2:n on tarkoitus palata torstaina 3. toukokuuta.

OL1:lla on tänä vuonna pidempi, noin 33 vuorokautta kestävä huoltoseisokki. Suurimpia töitä ovat muun muassa lauhduttimen uusinta, sivulauhteen takaisinpumppaus ja pääkiertopumppujen uusinta. Suunnitelman mukaan OL1:n vuosihuolto päättyy perjantaina 15. kesäkuuta.

Tänä vuonna TVO:n oman henkilöstön lisäksi vuosihuoltoihin osallistuu alihankkijoiden työntekijöitä noin 1 500 henkilöä.

Olkiluodon ydinvoimalaitos pidetään jatkuvasti hyvässä tuotannollisessa ja toiminnallisessa kunnossa laitosyksiköillä vuorottelevilla polttoaineenvaihto- ja huoltoseisokeilla.

- Painotamme erityisesti turvallisuusasioita, kuten työturvallisuutta, siisteyttä ja järjestystä. Rautaiset ammattilaiset vievät tämän vaativan puristuksen jälleen maaliin oikeanlaisella asenteella ja tiimihengellä, sähköntuotannon johtaja Marjo Mustonen sanoo.

OL1- ja OL2-laitosyksiköt ovat tärkeä osa Suomen sähkön perustuotantoa ja kansallisen energia- ja ilmastostrategian toteutusta. Laitosyksiköt ovat tuottaneet 40 vuotta sähköä. Nykyään niiden tuottaman sähkön osuus Suomessa käytetystä sähköstä on noin 16 prosenttia ja Suomessa tuotetusta sähköstä noin 22 prosenttia.

Lisätietoja:
Sähköntuotannon johtaja Marjo Mustonen, puh. 02 8381 2100.