Steady Energy ja TVO Nuclear Services sopimukseen Olkiluodon ydinvoimaosaamisen palveluista

11.4.2024

TVO Nuclear Services (TVONS) ja Steady Energy ovat solmineet ydinlämpölaitoksen kehittämiseen liittyvän yhteistyösopimuksen, joka alkuvaiheessa keskittyy ydinlaitoksen operoinnin ja turvallisuuden suunnitteluun.

Yhteistyösopimuksella Steady Energy saa käyttöönsä Teollisuuden Voima Oyj:n (TVO) vahvaa osaamista ydinvoimalaitosprojektien suunnittelusta ja läpiviennistä, laitosten operoinnista, kunnossapidosta ja eliniän hallinnasta. Steady Energy aikoo rakentaa Suomeen useita teholtaan 50 MW:n pienreaktoreja (SMR) kaukolämmön tuotantoon.

Laitos tuottaa lämpöä tehokkaasti, turvallisesti ja hiilineutraalisti perinteisiä ydinreaktoreita alhaisemmalla lämpötilalla ja paineella. Steady Energy on syntynyt VTT:n spin-off-yrityksenä. Alkuvuonna se arvioitiin Suomen kymmenen lupaavimman start-up-yrityksen joukkoon. Jatkossa kansainvälisille markkinoille tähtäävän yrityksen tarkoituksena on rakentaa LDR-50 reaktoriteknologiaan pohjautuva lämmityslaitos Suomeen vuoteen 2030 mennessä.

- Steady Energyn projekti on erittäin mielenkiintoinen ja on hienoa, että me saamme olla mukana tarjoamassa kokemustamme hankkeen eri osa-alueilla ja olla näin mukana puhtaan siirtymän toteuttamisessa myös pienreaktorihankkeissa, TVONS:n toimitusjohtaja Ari Leppänen sanoo.

- Yhteistyösopimus TVONS:n kanssa on Steady Energylle merkittävä mahdollisuus. Se vahvistaa entisestään kykyämme kehittää ja aikanaan rakentaa täysin suomalaiseen suunnitteluun perustuva pienydinvoimalaitos. Yhteistyösopimus on myös vahva viesti siitä, että Steady Energyn hanke on tärkeä koko suomalaisen ydinenergia-alan kehityksen kannalta, Steady Energyn toimitusjohtaja Tommi Nyman toteaa


Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Ari Leppänen, TVO Nuclear Services
p. 050 313 3112

Head of public affairs Lauri Muranen, Steady Energy
p. 040 707 6637