Työkalut
In English   A+   A- Lataa PDF-tiedostoja
Näytä liitetieto:

  Vierailutoiminta

  vierailutoiminta.png

  CASE

  Havaintopolun avajaiset

  Lue lisää

  CASE

  Lähialueen asukkaat vieraisilla TVO:lla

  Lue lisää

  Vierailut Olkiluotoon

  Sidosryhmien näkemyksiä TVO:n vastuullisuudesta saadaan parhaiten ja jatkuvasti lukuisten Olkiluodon vierailujen yhteydessä. Sidosryhmille käynti Vierailukeskuksessa ja Olkiluodon ydinvoimalaitoksessa on paras ja toimivin tapa tutustua ydinvoimaan.

  Olkiluodossa sijaitseva Vierailukeskus on avoinna lokakuusta huhtikuuhun ma-pe 10.00-18.00 ja la-su 12.00-18.00 sekä toukokuusta syyskuuhun ma-su 10.00-20.00. Vierailukeskukseen voi poiketa kuka tahansa ilman ennakkovarausta. Vierailukeskuksen Sähköä uraanista -tiedenäyttely kertoo ydinsähkön tuotannosta ja kattaa uraanipolttoaineen elinkaaren vastuullisesta louhinnasta aina turvalliseen loppusijoitukseen.

  Ennalta ilmoittautuneille ryhmille järjestetään opastettuja vierailuja, joiden aikana tutustutaan TVO:n toimintaan, tehdään bussikierros Olkiluodon laitosalueelle ja käydään voimalaitosjäteluolassa. Voimalaitosjäteluolaan valmistui joulukuussa uusi ONKALO-näyttely, joka tutustuttaa vieraat käytetyn polttoaineen loppusijoitukseen.

  Vierailukeskuksessa kävi vuonna 2013 opastetulla vierailulla yhteensä 13 631 henkilöä, joista omatoimisesti näyttelyyn tutustui 5 737 henkilöä. Erilaisia ryhmiä kävi 523 ryhmää. Eniten kävi koululaisryhmiä, myös eri yhdistyksiä, yritysryhmiä ja opiskelijoita kävi runsaasti. Kuukausista touko–kesäkuu ja syys–lokakuu olivat vilkkaimpia ja hiljaisinta oli tammikuussa. Vuoden 2013 heinäkuussa Olkiluodossa järjestettiin ns. kesäkeskiviikkoja, jotka keräsivät kävijöitä jopa kaksi bussillista päivässä.

  Vuoden aikana TVO:lla ja Vierailukeskuksessa kävi lähes 450 ulkomaista asiantuntijaa sekä 197 toimittajaa, joista kotimaisia oli 117 ja ulkomaisia 80 henkilöä.

  Olkiluodon Vierailukeskuksen ympäristön kilometrin mittainen havaintopolku avattiin kesäkuussa. Reitin varrella on infotauluja, joista saa tietoa Olkiluodon luonnon erityispiirteistä sekä alueella tehtävistä ympäristötutkimuksista. Havaintopolku on avoinna kesäisin, muuna aikana sen voi kävellä virtuaalisesti TVO:n nettisivuilla.

  Tiede- ja teknologialeirit

  TVO järjesti vuonna 2013 jo perinteeksi muodostuneet neljä tiede- ja teknologialeiriä alakouluikäisille lapsille teemalla ”Kiinnostus herää kokeilemalla”. Olkiluodon tiede- ja teknologialeirejä on järjestetty vuodesta 2003. Leirit kestivät maanantaista perjantaihin ja kullekin leirille osallistui 22 lasta, yhteensä 88 lasta. Leiriläiset tutustuivat lasten ehdoilla luonnontieteisiin ja teknologiaan.