× Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää täältä
Etusivu  /  TUOTANTO  /  Laitosyksiköt  /  Turvallinen toiminta  /  Varautuminen kriisi- ja poikkeustilanteisiin

VARAUTUMINEN KRIISI- JA POIKKEUSTILANTEISIIN

Lait, asetukset sekä viranomaismääräykset ohjaavat palotoimea sekä valmius- ja turvajärjestelyjä. Viranomaisohjeistukset asettavat vähimmäisvaatimukset toiminnalle ja TVO toteuttaa varautumista omien toimintasuunnitelmien mukaisesti. Kokemuksista, koulutuksista ja harjoituksista haetaan oppia toiminnan kehittämiseen.

Poikkeustilanteisiin varautuminen on kirjattu yhtiön ohjeisiin ja näiden pohjalta laaditaan myös toiminta-, koulutus- ja harjoitussuunnitelmia mm. valmiustoiminnalle, paloturvallisuudelle ja turvajärjestelyille. Ohjeistukset katselmoidaan ja päivitetään säännöllisesti. Kriisiviestintäohjeet on laadittu ja niiden toimivuutta harjoitellaan myös poikkeustilanneharjoituksissa. Kriisiviestinnästä vastaa konserniviestintä.

Vuonna 2017 järjestettiin useita poikkeustilanneharjoituksia, kuten valmiusharjoituksia, palokunnan yhteisharjoituksia sekä turvaorganisaation yhteisharjoituksia. Harjoituksia järjestetään säännöllisesti vuosittain ja niiden laajuus ja kesto vaihtelevat harjoituksen tavoitteiden mukaisesti. Näiden harjoitusten tavoitteena on muun muassa testata ohjeistusten toimivuutta ja kattavuutta sekä vahvistaa yhteistyötä toimijoiden välillä. Tärkeimmät yhteistyötahot ovat säteilyturvakeskus, poliisi sekä pelastuslaitos.

Sisäasiainministeriön asetuksen 774/2011 mukaiset erillisohjeet
Toimintaohje säteilyvaaran varalle
Turvallisuustiedote kemikaalitilanteen varalle