× Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää täältä
Etusivu  /  YHTIÖ  /  TVO työnantajana  /  Työturvallisuus

Työturvallisuus

TVO:n tavoitteena on taata henkilöstölle, urakoitsijoille ja palveluntoimittajille turvallinen työpaikka ja toimintaympäristö sekä varmistaa yhtenäiset toimintatavat konsernin toiminta-alueella.

2018-05-17_OL1_vuosihuolto-57_web.jpgTyöterveys- ja työturvallisuustoimintaa ohjaa sertifioitu OHSAS 18001 -standardin mukainen työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmä (TTT-järjestelmä). Se pitää sisällään myös OL3-rakennustyömaatoiminnan TVO:n vastuualueen osalta.

Työterveys- ja työturvallisuuden politiikka on kirjattu konsernitason politiikkaan yhteiskuntavastuun osa-alueelle. Lähtökohtana työterveys- ja työturvallisuuspolitiikalle on nolla tapaturmaa -ajattelu, hyvän työilmapiirin ja työskentelyolosuhteiden ylläpitäminen sekä nollatoleranssi työpaikalla tapahtuvan häirinnän, ahdistelun tai kiusaamisen osalta.

Työturvallisuuskorttikoulutuksen suorittamista edellytetään kaikilta Olkiluodon alueella työskenteleviltä, ja se on kulkuluvan ehto.


Vuoden 2018 tavoitteena oli Olkiluodon yhteisen tapaturmataajuuden laskeminen edellisen vuoden tavoitetasosta 20 %, mikä tarkoitti tapaturmataajuuslukuna 3,2 tai alle tapaturmaa miljoonaa tehtyä työtuntia kohden. Tämä tavoite koski TVO:n, Posivan ja alihankkijoiden Olkiluodossa työskentelevää henkilöstöä. Vaikka positiivista kehitystä tapahtui vuoden aikana, toteuma jäi tavoitteesta tapaturmataajuuslukuun 3,6.

Päälinjauksina vuonna 2019 on työturvallisuusjohtamisen vastuiden ja odotusten selkeyttäminen sekä riskinarviointien ja -hallinnan kehittäminen. Vuoden 2019 tavoitteena on Olkiluodon yhteisen tapaturmataajuuden laskeminen lukuun 3,2 tai alle tapaturmaa miljoonaa tehtyä työtuntia kohden. Tavoite koskee TVO:n, Posivan ja alihankkijoiden Olkiluodossa työskentelevää henkilöstöä.

Haluatko tutustua työturvallisuustoimintaan tarkemmin? Klikkaa itsesi Vastuullisuusraporttiimme tästä linkistä!