× Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää täältä
Etusivu  /  Oikeudellinen tiedote

TVO-konserniyhtiöiden oikeudellinen tiedote, tietosuoja, sidosryhmärekisteriseloste ja evästekäytäntö

OIKEUDELLINEN TIEDOTE


Avaamalla TVO-konserniyhtiöiden (Teollisuuden Voima Oyj:n (TVO), Posiva Oy:n, TVO Nuclear Services Oy, Posiva Solutions Oy) World Wide Web –sivut (www-sivut) sitoudut noudattamaan näitä käyttöehtoja. Sivujen käyttö ei ole sallittua, mikäli et hyväksy niitä.

TVO-konserniyhtiöiden www-sivut ja niiden sisällöt ovat TVO-konsernin yhtiöiden tarjoamia palveluja sivujen käyttäjälle. TVO-konsernin yhtiöiden www-sivut toimitetaan "sellaisina kuin ne ovat". TVO-konserniyhtiöt eivät takaa sitä, että sivuja voidaan käyttää keskeytyksettä tai virheettömästi. TVO-konserniyhtiöt pidättävät itselleen oikeuden tehdä www-sivuille muutoksia tai rajoittaa niille pääsyä milloin tahansa. Kaikki TVO-konserniyhtiöiden www-sivustojen sisältämät aineistot, kuten tekstit, grafiikat, logot, ikonikuviot, kuvat ja piirrokset sekä äänitteet ja ohjelmistot ovat TVO-konserniyhtiöiden tai niiden sisällöntuottajien taikka muiden alihankkijoiden tai toimittajien omaisuutta. Kyseiset aineistot nauttivat tekijänoikeuslainsäädännön antamaa suojaa. Näiden sivustojen sisältämien aineistojen luvaton käyttö, muuttaminen tai levitys saattaa loukata tekijänoikeutta, tavaramerkkiin perustuvaa oikeutta taikka muuta laillista suojaoikeutta.

Sikäli kuin jokin TVO-konserniyhtiöiden www-sivu viittaa kolmannelle osapuolelle kuuluvaan sivuun, tällaisen viittauksen todetaan olevan yksinomaan käyttäjiä varten tarjolle asetettu palvelu, ja TVO-konserni-yhtiöt ilmoittaa, ettei se sitoudu mihinkään tällaisesta sivusta, sen sisällöstä, sisällön oikeellisuudesta tai käytöstä johtuvaan vastuuseen.

TVO-konserniyhtiöt eivät missään tilanteessa vastaa mistään vahingosta, joka on johtunut tai jonka väitetään johtuneen sivustojen sisältämien tietojen käyttämisestä tai siitä, ettei tieto ole ollut käytettävissä, mukaan lukien muun ohessa epäsuorat ja seurannaisvahingot, kuten liikevaihdon, tulon tai voiton menetys, toiminnan keskeytyminen tai tiedon menetys.

TVO-konserniyhtiöt eivät edellä sanotun lisäksi anna takuuta siitä, että mikään www-sivustojen sisältämä tieto, kuten muun ohessa teksti, kuva, graafinen tiedosto tai linkki, on käytettävissä, oikeansisältöinen tai täydellinen.


Viite: EU 2016/679

TIETOSUOJASELOSTE TVO-KONSERNIYHTIÖIDEN HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYSTÄ


EU:n tietosuoja-asetuksen soveltaminen alkaa 25.5.2018. Asetusta (General Data Protection Regulation, GDPR) sovelletaan lähtökohtaisesti kaikkeen henkilötietojen käsittelyyn.

TVO-konserniyhtiöt (Teollisuuden Voima Oyj:n (TVO), Posiva Oy:n, TVO Nuclear Services Oy, Posiva Solutions Oy) käsittelevät henkilötietoja huolellisesti ja turvallisesti. Tässä tietosuojaselosteessa kuvataan niitä menettelytapoja, joita sovelletaan TVO-konsernissa käsiteltäviin henkilötietoihin.

Tietosuojaseloste kattaa TVO-konsernin sidosryhmärekisterin. Tällä sivulla olevaa tietosuojaselostetta voidaan myös päivittää.

Muut kuin henkilötiedot

Palvelujen käyttö ja IP-osoitteesi kirjautuu lokiin. Lokin tarkoitus on kerätä tietoja palvelujen käyttömääristä, käyttötavoista, kävijämääristä, järjestelmävirheistä sekä siitä, mitä osia palveluista on käytetty tai ei ole käytetty. Kerättyjä tietoja käytetään Palvelujen kehittämiseen ja parantamiseen.

Lokiin ei kerätä käyttäjän henkilötietoja (esimerkiksi nimeä, osoitetta, syntymäaikaa), ellei käyttäjä itse anna niitä. Lokiin ei myöskään kerätä mitään sellaisia tietoja, joiden perusteella yksittäisiä käyttäjiä voitaisiin tunnistaa. Palveluissa voidaan käyttää erilaisia tekniikoita, kuten Google Analyticsia, jotka tuovat esille tiettyjä teknisiä tietoja, kuten tietokoneen käyttöjärjestelmän, verkkosijainnin, selaimen tyypin ja pyynnön lähettäneen Web-sivuston osoitteen sekä yrityksen nimen. Näiden tietojen perusteella TVO voi ottaa yhteyttä yritykseen mainonta- ja markkinointitarkoituksissa. Yritys voi aina kieltää suoramarkkinoinnin ja yhteydenotot markkinointitarkoituksissa.

Henkilötiedot

TVO-konserniyhtiöt noudattavat paitsi yllä mainittua EU-tietosuoja-asetusta myös Suomen henkilötietolakia (523/1999) henkilötietojen käsittelyssä ja rekisteröinnissä. Jotkin toiminnot TVO-konserniyhtiöiden www-sivustoilla saattavat edellyttää rekisteröitymistä ja kirjautumista palvelun käyttäjäksi. Rekisteröitymisen yhteydessä antamiasi henkilötietoja voidaan käyttää sähköiseen suoramarkkinointiin henkilötietolain ja sähköisen viestinnän tietosuojalain (516/2004) mukaisesti. TVO-konserniyhtiöille ilmoittamiasi henkilötietoja (esimerkiksi nimi, tehtävänimike, osoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero, faksinumero, yrityksen nimi, viitenumero ja kyselyn tiedot) käytetään palvelutarkoituksiin ja pyyntöjesi täyttämiseen. TVO-konserniyhtiöiden edustaja saattaa ottaa sinuun yhteyttä, jos tarvitaan lisätietoja, kysymyksiisi vastaamiseen, pyyntösi täyttämiseen, markkinointitarkoituksiin (yksityishenkilöiden osalta vain, mikäli käyttäjä on rekisteröityessään ja/tai käyttäessään palvelua antanut tähän nimenomaisen suostumuksensa), mielipidekyselyihin, tuotekyselyihin tai sivuston hallintaa, teknistä kehitystä tai muita vastaavia tarkoituksia varten. Edellä mainittujen palvelujen toteuttamiseksi tai asiakkaan tarpeiden täyttämiseksi henkilötietoja saatetaan siirtää TVO-konserniyhtiöiden välillä tai kolmannelle osapuolelle maihin, joissa tietosuojan taso ei välttämättä täytä EU:n oikeudellisia vaatimuksia. Käyttämällä TVO-konsernin tuottamaa palvelua ja hyväksyttyään nämä ehdot käyttäjä antaa suostumuksensa mille tahansa tiedon siirrolle asuinmaansa rajojen ulkopuolelle yllämainittuihin tarkoituksiin.

TVO-konserniyhtiöt pyrkivät määrätyin toimenpitein (mm. sopimuksin) varmistamaan, että sen tytäryhtiöt, edustajat, konserniyhtiöt ja palveluntarjoajat noudattavat käyttäjän henkilötietoja käsitellessään TVO-konsernin standardien mukaista tietoturvaa sijaintipaikastaan riippumatta. Tällaisen tiedon vastaanottajaa pyydetään suojaamaan luottamukselliset tiedot ja takaamaan henkilötietojen tietosuojan, eikä hän saa käyttää tietoja muihin tarkoituksiin.

Henkilötietoja saatetaan käyttää yksityisyyden suojaan liittyvien tietojen tarkistamiseen, laittoman toiminnan, verkon käytön vaarantavan toiminnan tai palvelujen toimittamisen estävän toiminnan tutkimiseen tai ehkäisemiseen. TVO-konserniyhtiöiden menettelytapoihin ei kuulu tällaisten tietojen vuokraaminen tai myyminen kolmansille osapuolille. TVO-konserniyhtiöt voivat kuitenkin luovuttaa tietoja viranomaisille lain niin edellyttäessä tai salliessa.

Jos annat henkilötietoja toisen henkilön, kuten puolison, lapsesi tai kollegan puolesta, oletamme, että sinulla on kyseisen henkilön lupa tietojen luovuttamiseen. Kun annat tietoja, annat samalla TVO-konserniyhtiöille oikeuden vaihtaa antamiasi tietoja TVO-konserniyhtiöiden välillä edellä mainittuihin tarkoituksiin.

Toimittamalla aineistoa TVO-konserniyhtiöiden www-sivuilla tarjottaviin palveluihin sitoudut siihen, että a) tällainen aineisto ei ole lainvastaista tai muutoin sopimatonta julkaistavaksi; b) olet ennen aineiston toimittamista kohtuullisin toimenpitein varmistanut, että toimittamasi materiaali ei sisällä viruksia tai muita haitallisia tai vahingoittavia osia; c) omistat aineiston tai sinulla on muutoin täysi oikeus toimittaa aineisto TVO-konserniyhtiöille; ja d) pidättäydyt kaikista toimenpiteistä TVO-konserniyhtiöitä vastaan liittyen toimittamaasi aineistoon ja sitoudut korvaamaan TVO-konserniyhtiöille kaikki mahdolliset vahingot, jotka sille aiheutuvat johtuen kolmannen osapuolen esittämistä väitteistä koskien toimittamaasi aineistoa.

Henkilötietojen suojaaminen

TVO-konserniyhtiöt säilyttävät ja käsittelevät henkilötietoja EU-tietosuoja-asetuksen, lakien ja muiden säädösten vaatimalla ja tämän tietosuojaselosteen mukaisesti. TVO-konsernissa on ryhdytty henkilötietojen suojaamisen edellyttämiin toimiin tietojen luvattoman käytön ja väärinkäytön estämiseksi. Sähköisiin järjestelmiin liittyy kuitenkin aina tietosuojaloukkausriski, jota ei voida täydellisesti poistaa.

Työhakemukset

Kun rekisteröidyt TVO-konserniyhtiöiden www-sivuilla olevaan Työpaikat-palveluun, annat TVO-konserniyhtiöiden edustajille oikeuden käsitellä henkilötietojasi ja ilmaiset kiinnostuksesi työskentelyyn TVO-konsernissa. Anna sähköposti- ja katuosoitteeksi aina yksityiset yhteystietosi, mikäli mahdollista. TVO-konsernissa käsitellään henkilötietojasi luottamuksellisina. Hakemuksen lähettämisen jälkeen rekrytointiin osallistuvat TVO-konsernin edustajat pääsevät käsittelemään tietojasi.

Rekisteröitymällä TVO-konserniyhtiöiden www-sivuilla olevaan Työpaikat-palveluun suostut siihen, että TVO-konserniyhtiöiden edustaja voi ottaa sinuun yhteyttä rekrytointitarkoituksissa.

Rekrytointitehtävissä toimivat TVO-konserniyhtiöiden edustajat saattavat työskennellä kolmatta osapuolta edustavissa rekrytointiyrityksissä. Tietojen siirrossa käytetään asianmukaisia tietoturvatyökaluja, jotta henkilötiedot voidaan suojata sovellettavan lain mukaisesti. Antamalla henkilötietosi suostut siihen, että tietosi tallennetaan.

Työpaikat-palvelussa voidaan käsitellä seuraavia henkilötietoja:
- nimi- ja osoitetietoja
- puhelinyhteystietoja
- sähköpostiosoitetietoja
- henkilötunnustietoja
- koulutustietoja
- työhistoriatietoja

Vastaat siitä, että antamasi tiedot ovat virheettömiä ja totuudenmukaisia. Lähettämällä hakemuksesi annat suostumuksesi siihen, että tietojasi käytetään avoimien toimien täyttämisen yhteydessä.

Voit hakea vain yhtä määritettyä tointa. Tietosi poistetaan sovellettavan lainsäädännön vaatimusten mukaisesti, kun hakuprosessi on päättynyt.

SIDOSRYHMÄREKISTERISELOSTE


Henkilötietolain (523/1999) 10 §:n mukainen rekisteriseloste
 

Rekisterinpitäjä

Teollisuuden Voima Oyj, Olkiluoto, 27160 EURAJOKI, Puhelin +358 2 83 811
Posiva Oy, Olkiluoto, 27160 EURAJOKI, Puhelin + 358 2 83 72 (31)
TVO Nuclear Services Oy, 27160 EURAJOKI, Puhelin + 358 2 83 811
Posiva Solutions Oy, 27160 EURAJOKI, Puhelin +358 2 83 72 (31)
 

Rekisterin nimi

TVO-konsernin Sidosryhmärekisteri
 

Rekisteriasioista vastaava henkilö ja/tai yhteyshenkilö

Tietosuojavastaava Petri Leppimäki, Teollisuuden Voima Oyj, Olkiluoto, 27160 EURAJOKI, Puhelin +358 2 83 811, petri.leppimaki@tvo.fi
 

Rekisterin käyttötarkoitus

Henkilötietoja käsitellään voimassa olevan lainsäädännön sallimissa rajoissa suoramarkkinointiin, asiakassuhteen hoitamiseen, yhteydenottoihin vastaamiseen sekä markkinointikilpailujen järjestämiseen.
 

Rekisterin pitämisen peruste

Henkilötietolain 19 § mukainen suoramarkkinointirekisteri.
 

Rekisterin sisältämät tiedot

Palvelussa voidaan käsitellä seuraaviin ryhmiin kuuluvia tietoja:
- nimi- ja osoitetietoja
- puhelinyhteystietoja
- sähköpostiosoitetietoja
 

Säännönmukaiset tietolähteet

Henkilötietoja kerätään rekisteröidyltä itseltään.
 

Tietojen luovutus

TVO-konsernille luovutettuja henkilötietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille, eikä siirretä Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle, ellei se ole palvelun teknisen toteuttamisen vuoksi tarpeellista.
TVO-konsernin yhtiöiden www-sivuilla antamasi tiedot voidaan tallentaa ja käyttää esimerkiksi asiakaspalvelun kehittämisessä. Viestiliikenne verkkopalvelussa on SSL-salattua.
 

Rekisterin suojaus

Tiedot kerätään tietokantoihin, jotka ovat palomuurein, salasanoin ja muine teknisin keinoin suojattuja. Tietokannat ja niiden varmuuskopiot sijaitsevat lukituissa ja vartioiduissa tiloissa ja tietoihin pääsevät käsiksi vain tietyt, ennalta nimetyt ja luvitetut henkilöt.
 

Tarkastus- ja kielto-oikeus

Rekisteröidyllä on henkilötietolain 26 §:n mukainen oikeus tietojensa tarkistamiseen. Henkilöllä on oikeus tarkastaa maksutta kerran vuodessa, onko TVO-konsernin henkilörekistereihin tallennettu häntä koskevia tietoja ja mikäli on, mitä tietoja henkilörekistereihin on tallennettu. Henkilö voi pyytää itseään koskevien mahdollisten virheiden korjaamista tai tietojen poistamista. Tarkastuspyyntö tulee lähettää kirjallisesti ja allekirjoitettuna osoitteella: Teollisuuden Voima Oyj/Posiva Oy, Tietosuojavastaava, Olkiluoto, 27160 EURAJOKI.
Tarkastuspyynnössä tulee mainita:
- nimi,
- henkilötunnus,
- rekisterin nimi,
- täydelliset osoitetiedot ja puhelinnumero.

Rekisteröidyllä on oikeus kieltää tietojen käyttäminen suoramarkkinointiin ilmoittamalla siitä kirjeitse yllä mainittuun osoitteeseen.

Suoramarkkinoinnin kieltäminen edellyttää rekisteröinnin poistamista.
 

Tekniset häiriöt

TVO-konsernin yhtiöt eivät vastaa mahdollisista teknisistä häiriöistä.


EVÄSTEKÄYTÄNNÖT


Tätä sivustoa käyttämällä hyväksyt, että voimme asettaa evästeitä tietokoneellesi tai mobiililaitteeseesi. Evästeet ovat pieniä datatiedostoja, jotka siirtyvät tietokoneellesi, kun otat yhteyden johonkin verkkosivustoon. Evästeet tallentuvat selaimen käyttämien tiedostojen yhteyteen.

Lisätietoa evästeistä saat sivulta www.aboutcookies.org.

Evästeet tunnistavat tietokoneesi, kun tulet sivustolle uudelleen. Ne muistavat myös sivustolla aikaisemmin tekemäsi valinnat ja parantavat siten sivuston käyttökokemusta. Evästeiden avulla pystyy esimerkiksi tunnistamaan käyttäjän laitteet sekä mukauttamaan mahdollisia mainoksia sivuilla sekä mahdollisissa muissa palveluissa.

Jotkin evästeet ovat sivustomme teknisen toiminnan ja käytön vuoksi välttämättömiä. Nämä evästeet eivät kerää käyttäjästä tietoa, jota voitaisiin hyödyntää markkinoinnissa tai muistamaan käyttäjän valitsemia sivustoja.

Suorituskykyä mittaavat evästeemme keräävät tietoa siitä, miten käyttäjät käyttävät verkkosivujamme (esim. eniten käytetyt sivut, mahdolliset virheviestit). Nämä evästeet eivät kerää käyttäjistä tunnistettavia tietoja, vaan ne ovat anonyymejä ja niitä käytetään ainoastaan parantamaan nettisivujen toimivuutta.

Sivuilla olevat kolmansien osapuolten liitännäispalvelut (esim. mainokset, YouTube-videot, Google-tilastointi tai Facebook-liitännäiset) saattavat tallentaa käyttäjän tunnistamiseen käytettävää tietoa, mihin emme valitettavasti voi vaikuttaa. Jos haluat estää niitä seuraamasta liikkumistasi verkossa, voit kytkeä ns. kolmannen osapuolen evästeet pois käytöstä selaimesi asetuksista. Ohjeet löydät selaimesi ohjesivuilta.

Sivuillamme saattaa olla myös painikkeita, jotka helpottavat sisällön jakamista eri verkkoviestintäympäristöihin ja sosiaaliseen mediaan. Jos käytät näitä painikkeita, valitsemaltasi palvelulta voidaan asettaa eväste päätelaitteellesi. Nämä evästeet eivät ole hallinnassamme. Lisätietoja kolmannen osapuolen evästeiden käytöstä saat kyseisen osapuolen verkkosivulta.

Evästeiden hallinta ja estäminen


Jos et halua vastaanottaa evästeitä, voit muuttaa Internet-selaimesi asetuksia niin, että saat ilmoituksen aina kun evästeitä ollaan lähettämässä tietokoneellesi. Vaihtoehtoisesti voit estää evästeiden käytön kokonaan. Evästeiden käyttöä voi rajoittaa tai sen voi estää Internet-selaimen kautta (katso tarkemmat tiedot selaimen ohjeista).

Jos estät evästeiden tallennuksen tai poistat ne käytöstä, jotkin verkkosivujemme toiminnoista eivät välttämättä toimi oikein.