× Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää täältä
Etusivu  /  VASTUULLISUUS  /  Suomen suurin ilmastoteko  /  OL3 kansainvälisti Rauman

Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski: OL3 kansainvälisti Rauman

koski_kari2.jpgRauman kaupunginjohtaja Kari Koski, mikä merkitys OL3:lla on ollut alueen taloudelle?

- Rauman kaupungin kannalta ajatellen OL3:n merkitys on ollut valtava. OL3 on iso työnantaja Rauman oloissa. Vaikka se sijaitseekin Eurajoen puolella, niin suuri osa työntekijöistä asuu Raumalla. OL3 virkistää joka tavalla alueen taloutta ja kasvattaa alueen valtakunnallista merkitystä. Kaiken kaikkiaan sillä on ollut erittäin positiivinen vaikutus kaupungille.

Mikä on vaikutus kunnan tuloihin?
- Vaikutus kunnan tuloihin on ollut erityisen suuri rakennusvaiheessa, mutta on se vieläkin merkittävä. Jos ajatellaan kunnallisveron tuottoa pelkästään Olkiluodon kautta, puhutaan miljoonista.  Kunnallisveron lisäksi tuloja kertyy kunnalle myös lisääntyneen kulutuksen kautta noin pari miljoonaa vuodessa.

Onko OL3 houkutellut uusia investointeja alueelle?

- Kyllä, se on tuonut uskoa investoida alueelle. Yksittäisiä investointeja nimeämättä voin sanoa, että Olkiluoto on vaikuttanut investointien lisääntymiseen monin tavoin.

Onko OL3 synnyttänyt alueelle uusia yrityksiä?

- Kyllä, uusia yrityksiä on syntynyt tänne pysyvästi. Niiden tulevaisuus näyttää hyvältä, kun OL3:n tuotanto lähtee käyntiin ja tilanne täällä vakiintuu.

Onko paikallisen huippuosaamisen kasvamisella ollut identiteettivaikutusta alueella?

- Kyllä vaikutusta on ollut, Rauma on erittäin kansainvälinen kaupunki etenkin OL3:n seurauksena. Tänne on tullut korkeasti koulutettuja ja korkeapalkkaisia osaajia. Heidän mukanaan on tietysti tullut myös puolisoita, yleensä vaimoja, ja lapsia. Elämme vahvasti kaupunkilaisten ehdoilla, meillä on muun muassa ranskalainen koulu. Ihan viime aikoina on ollut havaittavissa, että nämä puolisot, jotka myös ovat korkeasti koulutettuja, ovat alkaneet hakeutua täällä työelämään kun heidän lapsensa ovat jo varttuneet isommiksi.

Teksti: Annika Rinne, Pasi Tuohimaa


Graafi_90prosenttia.png
Graafi_paastot.png