× Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää täältä
Etusivu  /  VASTUULLISUUS  /  Suomen suurin ilmastoteko  /  Enersensen tarina alkoi yhden miehen organisaatiosta OL3-työmaalla

Enersensen tarina alkoi yhden miehen organisaatiosta OL3-työmaalla

Rekrytointi- ja resurssienhallintayritys Enersensen toimitusjohtaja Jussi Holopainen, kertoisitko lyhyesti yrityksenne historiasta?

Enersense lähti liikkeelle yhden miehen organisaatiosta: Aaron Michelin oli Siemens-konsultti Olkiluoto 3:n työmaalla. Aluksi yritys kasvoi hitaammin, mutta viime vuodet Enersense on ollut kovassa kasvussa. Viime vuonna tehtiin 50 miljoonaa euroa liikevaihtoa. Tänä keväänä Enersense listautui First Northiin. Enersensellä on vahva ja tehokas organisaatio, joka haastaa perinteistä teollista ajattelua.

Jussi-Holopainen_play.jpgMitkä ovat olleet tärkeimpiä tekijöitä yrityksen menestystarinassa?

Olkiluoto 3 on ollut käytännössä yrityksemme lähtöpiste, se on luonut kansainvälisen verkoston sekä asiakkuuksien että työvoiman tuottamiseen. Olkiluoto 3:n tuoma kansainvälinen oppi ja kokemus siitä miten kansainvälisessä suurhankkeessa toimitaan sekä kansainvälinen työmaa ja työvoima ovat luoneet mahdollisuuden menestyä.

Millainen vaikutus mielestäsi OL3:lla on ollut alueen elinvoimaisuudelle?

On ollut iso vaikutus, erityisesti Eurajoki-Rauma-akselilla, mutta kyllä vaikutus on ulottunut Poriin asti. Ihan alkaen asuntojen kysynnästä ja palveluista, jotka liittyvät siihen, että työvoima majoittuu. Kyllä OL3:lla on ollut paljon irrallisvaikutuksia.

Miten näet kuntien ja kuntalaisten hyötyneen OL3:n isosta rakennushankkeesta?

Kuntalaiset hyötyvät ainakin välillisesti siten, että palveluntarjonta on kasvanut, ja kunnan verotulot ovat kasvaneet. Esimerkiksi jos ajatellaan 2008 alkanutta taantumaa: sen vaikutukset eivät näkyneet alueella kovinkaan merkittävästi, koska käynnissä oli koko ajan megaprojekti.

Miltä yrityksenne tulevaisuus näyttää?

Kasvutavoitteet ovat kovat ja meillä on kaikki edellytykset onnistua niissä. Yritys on hyödyntänyt kasvun mahdollisuudet ja ponnahduslaudan. Nykyään liiketoimintamme on huomattavasti laajempaa, olemme mukana useissa eri projekteissa. OL3 on johtanut useisiin asiakkuuksiin ja projekteihin, jotka jatkuvat pidempään: Enersense on mukana esimerkiksi Ranskan ydinvoimaprojekteissa. Suomessakin on lähdössä uusia projekteja, eivätkä ne rajoitu pelkästään ydinvoimaan, vaan olemme mukana myös telakkateollisuudessa ja rakennusteollisuudessa erityyppisissä voimalaitosprojekteissa.


Teksti: Annika Rinne, Pasi Tuohimaa
Kuva ja video: Tapani Karjanlahti
Graafi_90prosenttia.png
Graafi_paastot.png