× Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää täältä
Etusivu  /  Media  /  Usein kysytyt kysymykset  /  Terveys ja henkilöstö

TERVEYS JA HENKILÖSTÖ

Onko ydinvoimalaitosten henkilökunnalla havaittu tavallista enemmän syöpätapauksia?
Ei ole havaittu.

Tarkkaillaanko henkilökunnan terveydentilaa tavallista enemmän?
TVO:n työntekijät kuuluvat normaaliin ja kattavaan työterveyspalvelun piiriin. Valvonta-alueella työskentelevät henkilöt luokitellaan säteilytyöluokkiin A ja B. Luokittelun perusteella tehtävällä työntekijöiden terveystarkkailulla varmistetaan, että työntekijät ovat terveydentilansa puolesta soveltuvia heille osoitettuihin tehtäviin.

Mihin kaikkia 800 henkilöä tarvitaan, kun voimalaitosyksikkö voi pyöriä seitsemän ihmisen voimin?
Ydinvoimalaitoksen ylläpitäminen vaatii runsaasti asiantuntijoita. Jokaisella on tehtävänsä ja vastuualueensa. TVO käyttää kahta isoa ydinvoimalaitosyksikköä ja rakennuttaa kolmatta. Osaava henkilökunta on tärkeä voimavara. TVO:laiset työskentelevät muun muassa sähkö-, kone-, automaatio-, prosessi-, materiaali- ja ydintekniikan, ydinfysiikan, informaatioteknologian, talous- ja hallintopalveluiden, henkilöstön kehittämisen sekä viestinnän parissa. TVO:n oman väen lisäksi saarella työskentelee säännöllisesti noin 800 alihankkijoiden henkilöä. Vuosihuoltojen aikana tarvitaan oman henkilökunnan lisäksi noin 1 000 alihankkijoiden työntekijää. Tällä hetkellä OL3-työmaalla työskentelee reilut 3 000 henkilöä. 

Miten voimalaitoksilla suhtaudutaan alkoholiin?
TVO:lla on alkoholin ja muidenkin päihteiden suhteen nollatoleranssi. Laitosyksiköille meneville suoritetaan satunnaistarkastuksia automaattisen kulunvalvonnan yhteydessä. Laitosyksiköillä käyvät vierailijat eivät saa olla alkoholin vaikutuksen alaisina. 

Voiko ydinvoimalaitoksella nainen työskennellä siinä kuin mieskin?
Voi. TVO:lla on naisia, jotka ovat suorittaneet reaktoriohjaajan lisenssin. 

Kuinka suuri osa ulkopuolisista vuosihuoltohenkilöistä on suomalaisia?
Lähes 90 %. 

Vuosihuoltohenkilöstö on saarella töissä kuusi viikkoa. Kuinka he työllistyvät lopun aikaa vuodesta?
Vuosihuollon työntekijät tulevat eri alihankkijayrityksistä, ja heidän työnantajansa huolehtii heidän työllistämisestään. Varsin moni TVO:n vuosihuoltotyöntekijöistä siirtyy muihin voimalaitoksiin tekemään niiden vuosihuoltoja.