× Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää täältä
Etusivu  /  Ajankohtaista /  Olkiluodon varaston ja kunnossapitokorjaamojen laajennus harjakorkeudessa

Olkiluodon varaston ja kunnossapitokorjaamojen laajennus harjakorkeudessa

6.2.2008

Olkiluodossa viime keväänä alkaneet varaston ja kunnossapitokorjaamojen laajennustyöt ovat edenneet harjakorkeuteen. Harjannostajaisia vietettiin Olkiluodossa keskiviikkona. Uusien rakennusten tilavuus vastaa sadanviidenkymmenen omakotitalon tilavuutta.

- Varasto- ja kunnossapitotilojen laajennus ja kunnostus ovat osa Olkiluodon voimalaitoksen pitkäjänteistä infrastruktuurin kehittämistä. Tiloihin tullaan sijoittamaan osa Olkiluoto 3:n käyttövaiheen kunnossapitohenkilöistä. Tilat mahdollistavat sekä nykyisten laitosyksiköiden että Olkiluoto 3:n varaosien aiempaa laadukkaamman varastoinnin. Uusien tilojen rakentamisessa ja vanhojen tilojen kunnostuksessa otetaan huomioon myös kunnossapitolaitteiden entistä tehokkaampi hyödyntäminen ja työskentelyolosuhteiden kehittäminen. Näin parannetaan edelleen kunnossapitotyön laatua ja luotettavuutta, totesi TVO:n toimitusjohtaja Pertti Simola harjannostajaistilaisuudessa.

Uusien rakennusten pinta-ala on noin kahdeksantuhatta neliömetriä ja tilavuus yli kuusikymmentätuhatta kuutiometriä. Vanhojen saneerattavien tilojen pinta-ala on noin kuusituhattakuusisataa neliömetriä.

Laajennusprojekti sisältää mm. laitosyksiköiden varaosa- ja tarvikevaraston laajennuksen, suurille vaihtokomponenteille tarkoitetun varaston laajennuksen, vastaanottotarkastustilojen, sähkökorjaamon sekä konekorjaamon ja työkaluvaraston tilojen uusimisen ja laajentamisen. Varastolaajennus valmistuu alkuvuonna 2009.

Lisätietoja antavat:
Varatoimitusjohtaja Rauno Mokka, puh. 0500 591905
Tiedotuspäällikkö Juhani Ikonen, puh. 0500 834513.