TVO täyttää 40 vuotta - Sähköä suomalaisille turvallisesti ja luotettavasti jo yli 30 vuotta

23.1.2009

TVO:n perustamisesta tulee tänään 23.1.2009 kuluneeksi 40 vuotta. Yhtiö perustettiin tuottamaan teollisuudelle edullista sähköä, mutta vuosikymmenten kuluessa TVO:sta on kehittynyt koko Suomea palveleva sähkön tuottaja. - Olkiluoto 3 -hankkeen myötä sähkön saajiemme omistuspohja laajeni ja hankkeessa on mukana yli 50 energiayhtiötä eri puolelta maata. Olkiluodossa on kaikki valmiina myös neljännen laitosyksikön toteuttamista varten. Neljässä vuosikymmenessä Olkiluodosta on muodostunut kansainväl

Toimitusjohtaja Jarmo Tanhua pitääkin kypsään ikään ehtineen yhtiön parhaimpana ominaisuutena laajaa ja monipuolista osaamista, jota matkan varrella on yhtiöön kertynyt runsaasti. - Ydinvoimayhtiössä kokemus on valttia. Ydinvoiman käyttäminen ja rakentaminen ei ole vain tekniikkaa ja järjestelmiä, vaan se on osaavan henkilöstön lisäksi vuosikymmenien aikana muodostunutta kulttuuria ja turvallisuusajattelua. Näistä palasista TVO:lle on kehittynyt oikeanlainen turvallisuuskulttuuri, joka on ydinvoimayhtiön menestymisen vakaa perusta myös tulevina vuosikymmeninä.

Viime syksynä tuli kuluneeksi 30 vuotta ydinsähkön tuotannon alkamisesta Olkiluodossa. TVO on tuottanut suomalaisille sähköä yli 350 miljardia kilowattituntia turvallisesti, ympäristöystävällisesti ja taloudellisesti. Laitosyksiköt ovat toimineet luotettavasti. Molemmat laitosyksiköt ovat käyttökertoimien osalta kuuluneet vuodesta toiseen maailman parhaiden ydinvoimalaitosyksiköiden joukkoon.

Kolmannen yksikön rakentaminen etenee Olkiluodossa. - Tarvittavasta neljännesmiljoonan betonikuution määrästä on nyt valettu yhteensä 192 000 kuutiota ja siitä puolet viime vuoden aikana. Viime vuonna työntekijämäärä kaksinkertaistui työmaalla ja oli enimmillään runsas 4 000 henkilöä, Tanhua toteaa.

Olkiluodossa on kaikki valmiina neljännen laitosyksikön toteuttamista varten. TVO on huhtikuussa 2008 jättänyt valtioneuvostolle Olkiluoto 4:ää koskevan periaatepäätöshakemuksen. - Olkiluotoon neljän vuosikymmenen aikana rakennettu valmis infrastruktuuri, mukaan lukien ydinjätehuolto ja perusorganisaatio, antavat hankkeen toteuttamisessa merkittäviä synergiahyötyjä, Tanhua korostaa.


Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Jarmo Tanhua, puh. (02) 8381 2000
Viestintäjohtaja Anneli Nikula, puh. (02) 8381 5200.

Lue lisää Olkiluodon ydinvoimalaitoksen historiasta: http://www.tvo.fi/tarinat/