Pohjolan Voima investoi uusiutuviin ja ydinvoimaan

17.2.2010

Pohjolan Voima ja TVO esittelivät tänään konsernin uusimmat uusiutuvaan energiaan ja ydinvoimaan perustuvat suunnitelmat. "Haluamme toteuttaa OL4-hankkeen ja kolmen miljardin euron uusiutuvan energian investoinnit yhtenä kokonaisuutena" Pohjolan Voiman toimitusjohtaja Timo Rajala toteaa.

Pohjolan Voima investoi Suomessa eniten uusiutuvaan energiaan. Olemme toteuttaneet viimeisen kymmenen vuoden aikana 1,3 miljardin euron bio-, vesi- ja tuulivoimahankkeet ja meillä on uusia hankkeita vireillä 3 miljardin euron edestä.

Uusimmat kärkihankkeemme ovat biomassan kaasutushankkeet Kristiinankaupungissa ja Vaasassa, selvitykset Helsingin Energian kanssa biohiilen suurmittakaavaisesta tuottamisesta sekä merituulipuiston teknologiaselvitykset. "OL4-hanke yhdessä uusiutuvan energian investointiemme kanssa mahdollistaa, että 95 prosenttia sähköntuotannostamme on tulevaisuudessa hiilidioksidivapaata", toteaa toimitusjohtaja Rajala.

- Meillä on Olkiluodossa hektinen kevät. Tänä ja ensi vuonna tehtävät vuosihuollot tulevat olemaan ykkös- ja kakkosyksikön historian suurimmat sekä työmäärältään että kustannuksiltaan. Olkiluoto 3:n turpiinilaitos on jo lähes valmis, reaktorilaitoksen rakennukset ovat viimeistelyvaiheessa ja niissä tehdään putkisto- ja laiteasennuksia. Olemme myös valmiina etenemään Olkiluoto 4:n suunnittelussa ja valmistelutöissä, kertoo TVO:n toimitusjohtaja Jarmo Tanhua.

- Posivan toteuttama omistajiensa, TVOn ja Fortumin, käytetyn polttoaineen loppusijoitushanke on edennyt suunnitelmien mukaisesti, toteaa Posivan toimitusjohtaja Reijo Sundell. - Tutkimusluolan, ONKALOn, rakentaminen on edennyt neljänsadan metrin syvyyteen ja 420 metrin loppusijoitussyvyys saavutetaan tulevana keväänä. Tutkimukset ovat edenneet hyvin ja kallion on todettu vastaavan loppusijoitukselle asetettuja vaatimuksia.


Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Timo Rajala, Pohjolan Voima, puh. 09 6930 6500
Toimitusjohtaja Jarmo Tanhua, TVO, puh. 09 6180 2000
Toimitusjohtaja Reijo Sundell, Posiva, puh. 050 0595275.