Olkiluodon voimalaitoksella tähän asti suurin vuosihuolto

2.5.2011

TVO:n ydinvoimalaitoksen vuosihuolto on alkanut. Olkiluoto 2 -yksiköllä tehdään tänä vuonna TVO:n historian suurin vuosihuolto. Laitosparannusten ansiosta Olkiluoto 2:n turvallisuus paranee entisestään, ja laitosyksikön nettosähkötehon odotetaan kasvavan lähes 20 megawattia turbiinilaitoksen hyötysuhteen parantuessa. Olkiluoto 1:llä vastaava suuri vuosihuolto oli viime vuonna.

Vuoden 2011 vuosihuollot alkoivat vapunpäivän iltana, jolloin Olkiluoto 1 irrotettiin valtakunnan kantaverkosta. Olkiluoto 1:llä on vuorossa lyhyt polttoaineenvaihtoseisokki, jonka suunniteltu pituus on noin viikko. Polttoaineenvaihdon lisäksi tehdään ennakkohuoltotöitä sekä tarkastuksia ja koestuksia.

Olkiluoto 2:n tämänkertainen vuosihuolto on voimalaitoksen historian laajin. Sen merkittävimpiä töitä ovat matalapaineturbiinien, väliottohöyrylinjojen, generaattorin ja sen jäähdytysjärjestelmän sekä lauhteenpuhdistuksen automaation, päähöyrylinjojen sisempien eristysventtiilien, pienjännitekojeistojen ja päämerivesipumppujen uusinnat. Olkiluoto 2:n vuosihuollon suunniteltu kesto on vajaat neljä viikkoa.

TVO:n oman väen lisäksi vuosihuoltoihin osallistuu alihankkijoiden työntekijöitä enimmillään noin puolitoista tuhatta.

Lisätietoja:
Tuotantojohtaja Mikko Kosonen, puh. (02) 8381 2100.