Vuosihuollot päättyneet Olkiluodossa

14.6.2013

​ Vuoden 2013 vuosihuollot päättyivät perjantaina 14.6. kello 00.24, kun Olkiluoto 2 -yksikkö tahdistettiin taas valtakunnan kantaverkkoon. Olkiluoto 2:lla oli tänä vuonna huoltoseisokki, jonka kestoksi tuli 18 päivää 6 tuntia 24 minuuttia.

​- Olkiluoto 2:n huoltoseisokin keskeisimmät työt olivat pienjännitekojeistojen vaihto yhdessä reaktoritöiden kanssa. Laitoksen kahteen osajärjestelmään vaihdettiin modernit pienjännitekojeistot ja muuntajat, jotka täyttävät nykyaikaiset määräykset, standardit ja tulevien laitosmuutosten tarpeet. Kojeistojen uusinta on osa laitosyksiköiden suunnitelmallista pitkän aikavälin kehittämistä. Muita merkittäviä töitä olivat generaattorin staattorin korjaus, polttoaineenvaihdot, suojarakennuksen tiiveyskoe ja kahden päämerivesipumpun vaihto, kertoo tuotantojohtaja Mikko Kosonen.

Olkiluoto 2:n huoltoseisokissa oli mukana TVO:n oman väen lisäksi enimmillään noin 800 ulkopuolista työntekijää.

Olkiluoto 1:llä oli tällä kerralla lyhyt polttoaineenvaihtoseisokki. Se alkoi 12.5. ja kesti vajaat kahdeksan vuorokautta. OL1:n seisokissa tehtiin polttoaineenvaihdon lisäksi kahden päämerivesipumpun vaihto sekä vuosittaiset huollot, testaukset ja vikakorjaukset.

- Vuosihuollot sujuivat mallikkaasti, ja laitosyksiköt ovat hyvässä kunnossa uutta käyttöjaksoa varten, Kosonen toteaa.

Ydinvoimalaitokset ovat peruskuormalaitoksia, joiden häiriötön toiminta on erittäin tärkeätä. Vuosihuoltojen aikana varmistetaan seuraavan käyttöjakson häiriöttömyys pitäen tavoitteena sitä, että Olkiluodon laitosyksiköillä on jatkuvasti 40 vuotta teknistä käyttöikää edessäpäin.

Lisätietoja: Tuotantojohtaja Mikko Kosonen, puh. 02 8381 2100