OL3-automaation testaus on alkanut

2.4.2014

​Teollisuuden Voiman OL3-laitosyksikön automaation testaukset ovat käynnistyneet laitostoimittaja Areva-Siemensin testiympäristössä Saksassa. Testien tarkoituksena on todentaa automaation toiminta ennen sen tuomista laitospaikalle Olkiluotoon.

Nyt käynnistyneissä testeissä automaatiojärjestelmän toiminnot koestetaan vaiheittain. Testit alkavat prosessiautomaation toimintojen testauksella.

– Saksassa toteutettavat testit ovat tärkeä virstanpylväs projektin etenemisessä. On hienoa, että testit pääsevät nyt alkamaan suunnitellusti. Kysymys on laajasta testiohjelmasta, joka kestää ainakin tämän vuoden. Tarkkaa aikataulua emme vielä pysty antamaan, toteaa TVO:n OL3:n projektin johtaja Jouni Silvennoinen.

Automaatiota käytetään OL3-laitosyksikön valvontaan ja ohjaukseen. Automaatiojärjestelmät koostuvat ohjaus- ja säätöjärjestelmistä, suojausjärjestelmistä, automaation käyttöliittymistä sekä kenttäinstrumentaatiosta. Ohjaus- ja säätöjärjestelmät on automatisoitu käyttäen digitaalitekniikkaa. Lisäksi varmennuksena on erillinen digitaalisesta automaatiosta riippumaton järjestelmä.

Tehdastestien jälkeen automaatio tuodaan Olkiluotoon, missä automaation ja prosessin toiminta testataan kokonaisuudessaan osana laitosyksikön käyttöönottoa ennen polttoaineen latausta.


Lisätietoja:
OL3-projektin johtaja Jouni Silvennoinen, puh. 02 8381 4100
Viestintäpäällikkö Pasi Tuohimaa, puh. 02 8381 5216