× Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää täältä
Etusivu  /  Ajankohtaista /  Jukka Kaisjoki - sadantuhannen nimikkeen mies

Jukka Kaisjoki - sadantuhannen nimikkeen mies

4.4.2019

Hankintatoimi vastaa noin sadantuhannen artikkelin nimikelistan kattavuudesta ja siitä, että hankinnat tehdään oikea-aikaisesti. Ilman varaosia esimerkiksi vuosihuoltoja olisi mahdotonta suorittaa. Hankinta ei eroa ydinlaitoksen muista toiminnoista; myös siellä toimintaa ohjaa jatkuvan parantamisen periaate.

- Tänne ei ihan joka poika pääsekään, TVO:n hankintapäällikkö Jukka Kaisjoki huikkaa varastoon johtavan pyöröportin avaimenlukijan vilkuttaessa punaista valoa toimittajan kulkukortille.

Varovaisuuteen on syytäkin. Noin 35 000 artikkelia käsittävän varaston täytyy pysyä hyvässä järjestyksessä, jotta esimerkiksi vuosihuoltojen varaosat saadaan paikoilleen nopeasti ja tehokkaasti. Laitosten vakaan käytön takaaminen on Kaisjoen mukaan hankinnan ydintehtävä niin revisioiden aikana kuin muulloinkin.

- Tärkein tehtävämme hankinnassa on varmistaa laitosten häiriötön käyttö. Hankintatoimi ylläpitää jatkuvasti päivittyvää "vakuutusta", joka koostuu noin sadastatuhannesta artikkelista. Tämä tekee työstä pitkäjänteistä, muttei missään nimessä kaavamaista. Näin siksi, että sopivien varaosien jäljittäminen nelikymppisille laitoksille saattaa välillä olla todellista salapoliisityötä, Kaisjoki kertoo päästäen samalla toimittajan sisälle varaston ison laskuoven kautta.

Varaosista vastaavan henkilön voisi kuvitella olevan introvertti yksinpuurtaja, mutta todellisuus on kaikkea muuta. Kaisjoki jos joku on todellinen joukkuepelaaja.

- Hankinta on ennen muuta yhteispeliä. Jotta hommat voidaan tehdä jouhevasti ja ennakoivasti, työ vaatii tarkkaa koordinointia tekniikan ja kunnossapidon kanssa. Hyvät yhteistyökyvyt ovat tehtävässä verrattoman tarpeellisia.
Kaisjoki onkin tehtävässään kuin kala vedessä. Rauman murretta puhuva jääkiekkointoilija intoutuu ylistämään omaa joukkuettaan, kun kysymys kohdistuu työn parhaisiin puoliin.

- Meillä on täällä hieno porukka, jonka kanssa pähkäillään ongelmat hurtilla huumorilla ja hyvällä yhteishengellä. Yksikään päivä ei ole samanlainen, joten joustoa vaaditaan puolin ja toisin. Juuri vaihtelevat tilanteet tekevätkin työstä mielenkiintoista.

Rauman Lukon juniorijoukkuetta vapaa-ajallaan johtava logistiikkainsinööri innostuu helposti uusista asioista. Tämä käy ilmi törmätessämme hansikasautomaattiin varastolta palatessamme. Pienen tutustumisen jälkeen Kaisjoki myhäilee tyytyväisenä uudet turvahansikkaat kädessään. Samankaltaista intoa voi kuulla hänen äänessään kun puhe kääntyy toiminnan kehittämiseen.

- Meillä on valtavan paljon kehityshankkeita käynnissä. Ne eivät juurikaan näy vielä ulospäin, mutta olen valtavan tyytyväinen esimerkiksi nimikehallinnan kehittämisprojektiin. Siihen osallistuu paljon ihmisiä eri toiminnoista. Yhteistyöllä saadaan paljon kattavampi kokonaiskuva eri tarpeista ja keinoista vastata niihin. Kehittämistyö on pitkäjänteistä puuhaa. Silti juuri mikään ei ole yhtä palkitsevaa kuin se tunne, kun pitkä projekti saadaan yhdessä maaliin, Kaisjoki summaa.Teksti & video: Antti-Jussi Vesa