× Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää täältä
Etusivu  /  Ajankohtaista /  Aprillipäivän uutinen - TVO laajentaa toimintaansa matkailu- ja virkistyspalveluihin

Aprillipäivän uutinen - TVO laajentaa toimintaansa matkailu- ja virkistyspalveluihin

1.4.2019

​Olkiluodon vierailukeskuksen yhteyteen on suunnitteilla uusi kylpylä- ja hyvinvointikeskus.

​TVO:n suunnitelmien mukaan virkistyskeskus tulisi palvelemaan kymmeniä tuhansia matkailijoita vuodessa. Rakennus tulee olemaan täysin CO2-neutraali, sillä se hyödyntää ilmastoystävällistä ydinsähköä ja sen kylpyvedet lämpeävät Olkiluodon laitosten hukkalämmöllä.

– Olemme erittäin innoissamme uudesta aluevaltauksesta. Se mahdollistaa myös PSOYn ja TVONSin kansainvälisten asiakkaiden paremman palvelemisen jatkossa, TVO:n vierailutoimen päällikkö Mika Tanhuanpää kertoo.

Mika_Tanhuanpaa_pieni-1.jpg

– Lämpimän veden hyötykäytön lisäksi pystymme myös uusiokäyttämään Posivan loppusijoituslaitoksesta ylijäänyttä bentoniittisavea kylpylän savihoidoissa. Posivan käyttämällä bentoniittisavella tiedetään olevan lisäksi poikkeukselliset ihoa hoitavat ominaisuudet, Tanhuanpää jatkaa.

OlkiSpaksi ristityn virkistyskeskuksen rakennustyöt on määrä aloittaa jo ensi kesän aikana ja sen on tarkoitus avata ovensa asiakkaille keväällä 2020.

TVO antaa asiasta kiinnostuneille lisätietoa Olkiluodon vierailukeskuksessa tänään 1. huhtikuuta klo 13.00–14.00.

Edit 2.4.
Vaikka Olkiluodon luonnonkauniissa maisemissa olisi mukava polskutella lämpimissä altaissa ja nauttia bentoniittisavihoidoista, osoittautui tämä uutinen aprillipilaksi. Jatkamme siis ydinosaamistamme - hiilidioksidivapaan sähkön tuottamista ja Suomen suurimman ilmastoteon toteuttamista.