TVO vastaanotti tänään tarjoukset OL4-ydinvoimalaitosyksiköstä

31.1.2013

Teollisuuden Voima Oyj (TVO) on tänään vastaanottanut tarjoukset, jotka liittyvät Olkiluotoon rakennettavaan uuteen Olkiluoto 4- ydinvoimalaitosyksikköön. ​

- Olkiluoto 4 -hanke on nyt saavuttanut merkittävän virstanpylvään, kun olemme saaneet tarjouksia kaikilta kilpailussa mukana olleilta laitostoimittajilta. Olen tyytyväinen siihen paneutumiseen, jolla laitostoimittajat ovat tehneet monenlaisia teknisiä selvityksiä varmistaakseen, että tarjotut laitokset täyttävät tiukat vaatimuksemme sekä turvallisuuden, rakennettavuuden että käytettävyyden osalta, sanoo TVO:n toimitusjohtaja Jarmo Tanhua.

TVO:n vastaanottamat tarjoukset edustavat erilaisia laitostekniikoita ja toimituskokonaisuuksia. OL4-hankkeessa on nyt vuorossa tarjousvertailu ja neuvotteluvaihe, johon osallistuu noin 150 henkeä. Laitostoimittajavalinta tehdään aikanaan teknistaloudellisen kokonaistarkastelun perusteella.

- Tarjousten vertailu on suururakka, jonka aikana tarkastamme, että tarjousten tekniset ehdot täyttyvät, vertaamme investointikustannuksia eri toteutustapavaihtoehdoille ja arvioimme tarjottujen vaihtoehtojen keskinäisen kilpailukyvyn, OL4-osaston johtaja Janne Mokka kertoo.

TVO pyysi tarjouksia ydinvoimalaitosyksiköstä, jonka sähköteho on noin 1450 - 1750 MW. Rakentamislupahakemus jätetään valtioneuvostolle vuoden 2015 puoliväliin mennessä. Laitosyksikön rakentaminen voi alkaa investointipäätöksen ja rakentamisluvan saamisen jälkeen.

OL4:n reaktorilaitoksen laitostoimittajavaihtoehtoja ovat AREVA EPR-laitostyypillä, GE Hitachi ESBWR-laitostyypillä, Korea Hydro & Nuclear Power APR1400-laitostyypillä, Mitsubishi Heavy Industries APWR-laitostyypillä ja Toshiba ABWR-laitostyypillä.

Lisätietoja:
OL4-osaston johtaja Janne Mokka, puhelin: 02 8381 8000.