× Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää täältä
Etusivu  /  Ajankohtaista /  Tänään 50-vuotta täyttävä TVO uudistuu nyt vahvemmin kuin koskaan

Tänään 50-vuotta täyttävä TVO uudistuu nyt vahvemmin kuin koskaan

23.1.2019

Teollisuuden Voima täyttää yhtiönä tänään 23. tammikuuta pyöreät viisikymmentä vuotta. Juhlapäivänä TVO:ssa ja Olkiluodossa ei kuitenkaan muistella menneitä, vaan katsotaan tulevaisuuteen vahvemmin kuin koskaan.

Laitokset-1_web.jpgSyitä on useita. Juhlavuotena Olkiluodon kolmas laitosyksikkö valmistautuu polttoaineen lataukseen ja lähestyvään käyttöönottoon seuraavaksi 60 vuodeksi. OL1- ja OL2-laitosyksiköt saivat syksyllä valtioneuvostolta ainakin 20 vuotta lisää käyttöaikaa 40 sähköntuotantovuoden jälkeen. Posiva valmistautuu käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoitukseen.

Olkiluodossa nähdään, että TVO-konsernin toiminta, sen organisaatiot ja ihmiset, saaren tekemisen tapa ja ydinvoimalaitoksen kehittäminen on johtanut siihen, että Olkiluodon tekemiseen luotetaan. Vahvan tulevaisuudenuskon taustalla näkyy ennen kaikkea se, millä tavalla laitoksia on hoidettu ja käytetty.

TVO:n toimitusjohtaja Jarmo Tanhuan mukaan juuri siksi yhtiö haluaa juhlia 50-vuotista taivaltaan katse vahvasti tulevaisuudessa.

- Meidän valttimme tulevaisuudessa on vahva ja laaja käyttöosaaminen. Meillä on ollut jo yli 40 vuotta operaattoreita, kunnossapitäjiä ja kehittäjiä. Tämä kulttuuri jatkuu myös uuden laitosyksikön kanssa. Käytännössä siis TVO:n uudistuessa osaajat vaihtuvat, mutta kyvykkyydet pysyvät, Tanhua sanoo.

Tanhua myös painottaa, että Olkiluodossa on tehty ja tehdään vielä pitkälle tulevaisuuteen merkityksellistä työtä taistelussa ilmastonmuutosta vastaan.

- Hienoa ja luottamusta tulevaisuutta kohtaan herättävää on se, että Olkiluodossa rakennetaan uutta.