× Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää täältä
Etusivu  /  Ajankohtaista /  Elvyttäminen on elintärkeä kansalaistaito

Elvyttäminen on elintärkeä kansalaistaito

21.12.2018

​Tänä vuonna TVO-konserni lahjoitti joulutervehdyksiin varatut rahat Suomen Punaisen Ristin (SPR) Rauman osastolle. Rahat kohdennetaan Rauman seudun koululaisten ea-koulutuksiin.

​SPR on jokaiselle jollain tavalla tuttu ja jokainen tietää ainakin jonkin sen lukuisista auttamistavoista. Kävimme paikan päällä tutustumassa, SPR:n Rauman osaston työhön.

- Kaikki eivät ehkä tiedä, että tarjoilemme täällä Raumalla 40 - 50 henkilölle päivittäin ilmaisen lämpimän ruuan. Ruoka on peräisin koulujen ja sairaalan ylijäämästä, kertoo tiedottaja Riitta Tenlén Rauman SPR:stä.

- Jaamme täällä myös Lidlin elintarvikkeita, ea-kurssikoordinaattori Eerikki Kivimäki täydentää.

Ruoka-avun lisäksi SPR:n vapaaehtoiset muun muassa pyörittävät kirpputoria, järjestävät maahanmuuttajille kerhotoimintaa sekä pitävät kouluilla ja yrityksissä ensiapukoulutusta. Rauman SPR:ssä on noin 500 jäsentä, joista satakunta on aktiivisesti mukana vapaaehtoistyössä. Lisäksi heillä on joitain henkilöitä palkkalistoilla.

- Meillä on täällä kaikenikäisille omaa ea-toimintaa. Reddie KIDS on kerhotoimintaa, joka on tarkoitettu 7-12-vuotiaille lapsille. Siellä lapset oppivat ensiavun periaatteita. Vähän vanhemmille on nuorten ensiapuryhmä, jossa käy 13-18-vuotiaita. Ryhmä kokoontuu säännöllisesti harjoittelemaan ensiaputaitoja. Ensiapuryhmä on sitten täysi-ikäisille tarkoitettu vapaaehtoisten ryhmä, joka kouluttaa ensiaputaitoja kouluissa ja yrityksissä, Kivimäki kertoo.

Lahjoitus hyvään tarkoitukseen

TVO on tuttu yritys sekä Tenlénille että Kivimäelle. Molemmat ovat eläköityneet joitakin vuosia sitten tehtyään Olkiluodossa pitkät työurat. Tenlén toimi TVO:n tytäryhtiö TVONSilla assistenttina vuosina 2005-2014. Kivimäki puolestaan aloitti TVO:lla jo vuonna 1981 ja työskenteli sähkökunnossapidossa aina vuoteen 2011 saakka. Hän muistelee hieman kaihoisasti TVO:n oman ea-ryhmän toimintavuosia. Aktiivisin ja osaavan ryhmän toiminta on sittemmin kokonaan hiipunut.

- TVO:n lahjoituksen ansioista voimme ylläpitää lasten ea-kerhotoimintaa sekä tehdä useita ea-koulutuksia koululaisille. Kortelan koko koululle sekä Raumanmeren yläasteen 7-luokkalaisille on jo varattu ea-koulutukset. Lisääkin mahtuu, sillä lahjoitetut varat riittävät vielä 6 muun koulun oppilaiden ensiaputaitojen kohentamiseen, Kivimäki iloitsee.

SPR-4.jpg
Eerikki Kivimäki ja Riitta Tenlén toivottavat hyvää ja turvallista joulua kaikille.

Teksti ja kuvat: Tapani Karjanlahti