× Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää täältä
Etusivu  /  Ajankohtaista /  ”Paikoillanne, valmiit… HEP!”

”Paikoillanne, valmiit… HEP!”

14.9.2018

​114 kilpailijaa, 280 makkaraa ja syyskuinen auringonpaiste. Niistä on TVO:n yleisurheilukilpailut tehty jo 30 vuoden ajan.

TVO-konsernin-yleisurheilukilpailut2018.jpgEurajoen urheilukentällä käy kuhina. Yksi sitoo piikkareitaan tiukalle, toinen laskee askelmerkkiä pituushyppypaikalla ja kolmas lämmittelee pallonheittoa varten. Ilmassa kuuluu naurua ja tuoksuu grillimakkara. TVO:n yleisurheilukilpailut ovat alkamassa.

- Nuorin ilmoittautunut on tällä hetkellä 2-vuotias ja osallistujia on juuri nyt noin 114! Tänään kilpaillaan kuudessa eri lajissa aikuisten ja lasten sarjoissa. Aikuiset kilpailevat kuulantyönnössä, vauhdittomassa pituushypyssä, tikanheitossa ja 800 metrin juoksussa. Lasten sarjat ovat pallonheitto, pituus ja juoksu, Reijo Sjöblom hymyilee ja selaa osallistujalistoja.

TVO:n yleisurheilukilpailuissa aistii vahvan yhteishengen ja urheilun riemun. Jokainen osallistuja saa osallistumispalkinnon, ja mitalit ovat ihan oikeita mitaleja kaiverruksineen! Myös huolto pelaa erinomaisesti, sillä teltalta jokainen saa hakea makkaraa ja juotavaa, kun energiatasot alkavat kisaamisen tohinassa laskea.

- Nämä kilpailut ovat joka vuotinen kohokohta. En edes muista, kuinka kauan näitä on järjestetty, mutta minä olen ollut mukana jo 30 vuoden ajan. Tunnelma kilpailuissa on aina ollut erinomainen, Sjöblom kertaa tunnelmiaan aikaisemmilta vuosilta.

Yhtäkkiä lähettäjän pilli soi ja juoksuradan päässä kilpailijat asettuvat lähtöviivalle. Seuraavana vuorossa on neljävuotiaiden poikien juoksu. Jännitys on käsin kosketeltavaa, kunnes lähettäjä päästää kilpailijat matkaan. Katsojat taputtavat ja kannustavat, kun pienet jalat kirmaavat kohti 40 metrin päässä olevaa maaliviivaa ja vanhempiaan. Voittajana maaliin tulee Niilo:

- Miten Niilo juoksu kulki tänään?

- Se kulki hyvin.

- Miltä 40 metriä tuntui? Oliko se pitkä matka?

- Ei ollut pitkä matka.

- Miten aiot juhlia kultamitalia? Onko teillä tiedossa mitalikahvit?

- Ei, me käydään hakemassa pillimehut ja makkarat.

Niilo lähtee perheensä kanssa juhlimaan mitaliaan makkarakojulle. Tuomarit virittävät sekuntikellonsa seuraavan erän juoksijoita varten. Pituushyppypaikalla pöllähtää hiekka, kun hyppääjä kurottaa parhaaseen suoritukseensa. Kolme juoksijalupausta ovat juuri nousseet palkintopallille valokuvia varten. Tämä ilta on olkijengiläisten perheiden yhteinen ilta ja kaikki ovat voittajia.

TVO-konsernin-yleisurheilukilpailutkuula.jpg
TVO-konsernin-yleisurheilukilpailut-pituus.jpg
TVOkonsernin_yleisurheilukilpailut2018.jpg
TVO-konsernin-yleisurheilukilpailut_2018mitalit.jpg
TVO-konsernin-yleisurheilukilpailut-palkintosijat.jpg

Teksti: Salla Mikkonen
Kuvat: Tapani Karjanlahti